Hoppa till huvudinnehåll

Justitie­­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland andra polisen, åklagarna, domstolarna och kriminalvården. Departementet ansvarar också för migrationsfrågor. Lagstiftningen inom statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt, allmän ordning och säkerhet samt migrations- och asylrätt ligger inom departementets ansvarsområde.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • 2023 års kamerabevakningsutredning presenterades

    Den 15 april överlämnades 2023 års kamerabevakningsutredning till justitieminister Gunnar Strömmer. I samband med överlämningen hölls en pressträff tillsammans med justitieministern och den särskilda utredaren Peder Liljeqvist.

  • Regeringen stärker arbetet mot mäns våld mot kvinnor

    Den senaste tiden har media rapporterat om flera aktuella fall där män har anhållits misstänkta för mord på kvinnor de hade, eller har haft, en relation med. Förra veckan hade justitieminister Gunnar Strömmer, jämställdhetsminister Paulina Brandberg och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall ett rundabordssamtal med myndigheter, Sveriges Kommuner och Regioner, civilsamhällesorganisationer och forskare om mäns våld mot kvinnor. I samband med mötet presenterades att regeringen återkommande kommer att kalla till möten för att diskutera åtgärder. Det kommer även göras en översyn av behovet av skärpt styrning och uppföljning av myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Innehåll från Justitiedepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5609 träffar.

Laddar...