Justitie­­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland andra polisen, åklagarna, domstolarna och kriminalvården. Departementet ansvarar också för migrationsfrågor. Lagstiftningen inom statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt, allmän ordning och säkerhet samt migrations- och asylrätt ligger inom departementets ansvarsområde.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Pressträff om åtgärder för att skapa tryggare bostadsområden

    I dag, torsdag den 22 februari kl. 12.45, håller justitieminister Gunnar Strömmer en pressträff tillsammans med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg och Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg. På pressträffen presenteras åtgärder för att skapa tryggare bostadsområden och bekämpa den organiserade brottsligheten.

  • Utredning föreslår nya skärpta regler för arbetskraftsinvandring

    Migrationsminister Maria Malmer Stenergard har i dag tagit emot betänkandet Nya regler för arbetskraftsinvandring m.m. I betänkandet lämnas ett flertal förslag som syftar till att skärpa villkoren för den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen samtidigt som den högkvalificerade arbetskraftsinvandringen främjas.

Innehåll från Justitiedepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5505 träffar.