Innehåll om migration
Totalt 583 träffar.
-
Maria Malmer Stenergard besöker Migrationsverket i Malmö
I morgon, tisdag den 7 februari, besöker migrationsminister Maria Malmer Stenergard Migrationsverket i Malmö.
-
Regeringens första 100 dagar
Regeringspartierna har, tillsammans med samarbetspartiet Sverigedemokraterna, sex samarbetsprojekt inom vilka politiska reformer ska utarbetas och genomföras för att lösa Sveriges viktigaste samhällsproblem. Till grund för samarbetet ligger Tidöavtalet. När de första 100 dagarna nu har gått är flera åtgärder inom samarbetsprojekten gjorda, och fler är på gång.
· Artikel från Acko Ankarberg Johansson, Ebba Busch, Elisabeth Svantesson, Jakob Forssmed, Johan Pehrson, Lotta Edholm, Maria Malmer Stenergard, Mats Persson, Ulf Kristersson, Finansdepartementet, Justitiedepartementet, Klimat- och näringslivsdepartementet, Socialdepartementet, Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet
-
Regeringens första 100 dagar: Migration
Migration är ett prioriterat område för regeringen. Området är också ett av de samarbetsprojekt som regeringspartierna har med samarbetspartiet Sverigedemokraterna för att lösa Sveriges viktigaste samhällsproblem. Till grund för samarbetet ligger Tidöavtalet. När de första 100 dagarna nu har gått är en hel del åtgärder inom området gjorda, och fler är på gång.
-
Pressträff om regeringens 100 första dagar på migrationsområdet
I morgon tisdag den 24 januari kl. 09.00 håller migrationsminister Maria Malmer Stenergard och Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Henrik Vinge en pressträff om vad som hänt och planeras framåt i de samarbetsprojekt som rör migrationspolitiken. Under pressträffen presenteras en nyhet om migrationspolitiken.
-
Maria Malmer Stenergard besöker Göteborg och Mölndal
Onsdag den 11 januari reser migrationsminister Maria Malmer Stenergard till Göteborg och Mölndal. Under dagen kommer statsrådet bland annat att träffa företagsrepresentanter och besöka Migrationsverkets förvar i Mölndal.
-
Fokus på Ukraina i Sidas regleringsbrev
Regeringen har beslutat om Sidas regleringsbrev för 2023. Myndigheten ska bland annat arbeta för ett reform- och återuppbyggnadsstöd till Ukraina, en stärkt roll för näringslivet i utvecklingssamarbetet, en utveckling av arbetet med migration och ett ökat klimatbistånd.
-
Anpassning av svensk rätt till EU:s nya system för reseuppgifter och resetillstånd
Regeringen har i dag beslutat en lagrådsremiss med förslag till lagändringar som ska anpassa svensk rätt till EU:s nya system för reseuppgifter och resetillstånd. Systemet innebär att tredjelandsmedborgare som inte behöver visering för kortare vistelse ska ha resetillstånd för att få passera de yttre gränserna till Schengenområdet.
-
Anpassning av svensk rätt till EU:s nya system för reseuppgifter och resetillstånd
I september 2018 antogs en EU-förordning som innebär att det ska inrättas ett EU-gemensamt system för reseuppgifter och resetillstånd. Det nya systemet gäller för tredjelandsmedborgare som är undantagna från kravet på visering för kortare vistelse för att passera de yttre gränserna.
-
2022 års redogörelse för tillämpningen av lagen om särskild utlänningskontroll, Skr. 2022/23:38
I skrivelsen redogör regeringen för tillämpningen av lagen (1991:572) om särskild utlänningskontroll från och med den 1 juli 2021 till och med den 30 juni 2022, och för utvecklingen av den internationella terrorismen samt för Sveriges medverkan i det internationella arbetet mot terrorism under samma period.
-
Rådets genomförandebeslut om viseringsrestriktioner för Senegal, 2022/23:FPM29
Faktapromemoria gällande förslag till rådets genomförandebeslut om tillfälligt upphävande av vissa bestämmelser i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 810/2009 med avseende på Senegal, COM(2022) 631
-
Uppdrag att stärka arbetet med ärenden om återkallelse av uppehålls- och arbetstillstånd
Regeringen ger Migrationsverket i uppdrag att vidta åtgärder för att stärka sitt arbete med ärenden om återkallelse av tillstånd. Åtgärderna ska bland annat omfatta att Migrationsverket ska utveckla sina handläggningsprocesser och skapa en tydlig ansvarsfördelning för återkallelsearbetet. Migrationsverket ska också utveckla arbetet med ärenden om återkallelse av uppehållstillstånd för studier inom högre utbildning när det finns indikationer på att sådana tillstånd missbrukas. Migrationsverket ska även i övrigt vidta åtgärder som myndigheten bedömer är lämpliga för att stärka arbetet med ärenden om återkallelse av tillstånd.
-
Arbetet med återkallelse av uppehålls- och arbetstillstånd stärks
Migrationsverket ska vidta åtgärder för att stärka arbetet med att återkalla uppehålls- och arbetstillstånd, det har regeringen beslutat i dag. Syftet är att säkerställa att systemet med den reglerade invandringen inte missbrukas.
-
Pressträff om uppdrag till Migrationsverket
I dag, torsdag den 15 december klockan 11.30, håller migrationsminister Maria Malmer Stenergard en pressträff tillsammans med Sverigedemokraternas vice partiledare Henrik Vinge. Under pressträffen presenteras åtgärder för att säkerställa att systemet med den reglerade invandringen inte missbrukas.
-
Schengen, migration och brottsbekämpning i fokus på EU-möte
Utvidgningen av Schengensamarbetet, migrationsfrågor och en lång rad åtgärder för att bekämpa brott stod på dagordningen när EU:s ministerråd för rättsliga och inrikes frågor möttes den 8–9 december i Bryssel. Bland annat EU:s arbete mot straffrihet för internationella brott i Ukraina togs upp. Justitieminister Gunnar Strömmer och Maria Malmer Stenergard företrädde Sverige.
-
Remiss av promemorian En kompletterande bestämmelse om viseringar för familjemedlemmar till EES-medborgare, Ju2022/03527
Här kan du ta del av till vilka instanser Justitiedepartementet har remitterat promemorian En kompletterande bestämmelse om viseringar för familjemedlemmar till EES-medborgare.
· Remiss från Justitiedepartementet
-
En kompletterande bestämmelse om viseringar för familjemedlemmar till EES-medborgare
Familjemedlemmar till EES-medborgare har, under vissa förutsättningar, rätt att få nödvändiga viseringar utfärdade kostnadsfritt genom ett s.k. påskyndat förfarande.
-
EU-möte om migration och kampen mot sexuella övergrepp mot barn
Flera frågor på migrations- och asylområdet står på dagordningen när EU:s ministerråd för rättsliga och inrikes frågor möts i Bryssel. Också kampen mot sexualbrott mot barn tas upp. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard och justitieminister Gunnar Strömmer företräder Sverige.
-
EU:s asyl- och migrationspolitik och Rysslands invasion av Ukraina på agendan under RIF-råd i Bryssel
Justitieminister Gunnar Strömmer och migrationsminister Maria Malmer Stenergard deltar i rådet för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 8-9 december i Bryssel. I fokus på mötet står bland annat EU:s asyl- och migrationspolitik och Rysslands invasion av Ukraina.
-
Remiss av Ds 2022:21 Anpassningar av svensk rätt till EU:s förordningar om interoperabilitet, Ju2022/02786
Här kan du ta del av svaren från dem som har ombetts att svara på remissen Anpassningar av svensk rätt till EU:s förordningar om interoperabilitet (Ds 2022:21).
· Remiss från Justitiedepartementet
-
Extrainsatt ministermöte om migration till EU
EU:s och Schengenassocierade länders migrationsministrar möttes i Bryssel den 25 november för ett extrainsatt möte. Bakgrunden är det ökade trycket längs migrationsrutterna. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard företrädde Sverige.