Migration och asyl

Svensk migrationspolitik omfattar flykting- och invandringspolitik, återvändande, stöd för återvandring och kopplingen mellan migration och utveckling. Den inbegriper även samarbetet på internationell nivå kring dessa frågor. Området omfattar också frågor om svenskt medborgarskap.

Aktuellt om migration och asyl

  • Flera åtgärder med anledning av flyktingsituationen och kriget i Ukraina

    Vid en pressträff på torsdagen presenterade integrations- och migrationsminister Anders Ygeman flera nya åtgärder kopplade till flyktingsituationen och Rysslands krig mot Ukraina. Vid pressträffen medverkade även Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik, som gav en lägesuppdatering av flyktingsituationen.

  • Skärpta regler för arbetskraftsinvandring

    Regeringen har i dag aviserat att en utredning kommer att tillsättas i syfte att utreda hur en arbetsmarknadsprövning ska utformas för arbetskraftsinvandring. Syftet är att motverka lönedumpning och utnyttjande av arbetskraftsinvandrare. På pressträffen medverkade integrations- och migrationsminister Anders Ygeman och Johan Lindholm, ordförande för Svenska Byggnadsarbetareförbundet.

  • Situationen i Ukraina

    Migrationsverket har på sin webbplats samlad information och frågor och svar med anled­ning av situ­a­tionen i Ukraina. Här finns infor­ma­tion för dig som kommer till Sverige från Ukraina, på olika språk.

Innehåll om migration

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1296 träffar.