Hoppa till huvudinnehåll

Erik Slottner

Civilminister

Finansdepartementet

"Kommuner och regioner står inför tuffa tider dels med ekonomisk oro dels med krig i vårt närområde. Mitt uppdrag är att verka för gott och fungerande samarbete mellan kommuner, regioner och stat så att alla nivåer ska kunna genomföra sina viktiga välfärdsuppdrag på bästa sätt. Som civilminister är mitt fokus också på en välfungerande digitalisering inom offentlig förvaltning för att förbättra servicen för medborgare och öka effektiviteten hos våra myndigheter."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Erik Slottner

 • Finansdepartementet vid regeringens sommarfika 11 juli

  • Statsråden vid regeringens sommarfika

   Regeringens sommarfika den 11 juli.

   Fotograf: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  • Elisabeth Svantesson vid regeringens sommarfika

   Finansminister Elisabeth Svantesson

   Fotograf: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Varje torsdag under sommaren bjuder regeringen in media till sommarfika, där statsråd redogör för dagens regeringsbeslut och andra aktuella frågor. Vid sommarens andra fika den 11 juli deltog från Finansdepartementet finansminister Elisabeth Svantesson.

 • Utjämningskommittén har överlämnat sina förslag till civilministern

  Tisdag den 2 juli tog civilminister Erik Slottner emot slutbetänkandet från den parlamentariska Utjämningskommittén. Kommittén har gjort en bred översyn av det kommunalekonomiska utjämningssystemet och lämnar flera förslag på förändringar som syftar till att skapa mer likvärdiga ekonomiska förutsättningar för kommunerna och regionerna.

Civilminister Erik Slottner och Charlotte Petri Gornitzka.
Civilminister Erik Slottner och Charlotte Petri Gornitzka. Fotograf: Samuel Dalevi/Regeringskansliet

Civil­ministern presenterade ny landshövding i Gotlands län

Vid en pressträff 28 juni meddelade civilminister Erik Slottner att regeringen har utsett Charlotte Petri Gornitzka till ny landshövding i Gotlands län. Förordnandet som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Gotlands län gäller från 1 november 2024 till 31 december 2027. Regeringen har också beslutat att utse Charlotte Petri Gornitzka till särskild utredare och nationell rådgivare för stärkt privat-offentlig samverkan i totalförsvaret.

Civilminister Erik Slottner och särskild utredare Lena Marcusson.
Civilminister Erik Slottner och särskild utredare Lena Marcusson. Fotograf: Regeringskansliet

Utredningen om statens samverkan med kommunsektorn har överlämnats till civil­ministern

Torsdag den 20 juni överlämnade Utredningen om statens samverkan med kommunsektorn sitt slutbetänkande till civilminister Erik Slottner. Utredningen innehåller en kartläggning och analys av nuvarande samverkansformer tillsammans med en bedömning av ändamålsenligheten. Utredningen har även lämnat förslag om åtgärder för en förbättrad samverkan.

Civilminister Erik Slottner.
Civilminister Erik Slottner tog slutbetänkandet från Utredningen om säker och tillgänglig digital identitet. Fotograf: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Civil­ministern har tagit emot förslag om en digital identitetsplånbok

Måndag den 17 juni överlämnade Utredningen om säker och tillgänglig digital identitet sitt slutbetänkande till civilminister Erik Slottner. Utredningen fick i december 2022 i uppdrag att föreslå hur en digital identitetsplånbok ska kunna utfärdas, samt lämna förslag på hur en statlig e-legitimation kan utfärdas på högsta tillitsnivå.

Närbild på civilminister Erik Slottner, i samtal med annan person som syns snett bakifrån.
Civilminister Erik Slottner på möte i rådet för digitalisering och telekomfrågor. Foto: Europeiska Unionen

Världens första AI-reglering antogs när civil­ministern reste till Bryssel

Tisdag den 21 maj träffades EU-ländernas digitaliserings- och telekomministrar i Bryssel för möte i TTE-rådet. Sverige representerades av civilminister Erik Slottner. På rådsmötet godkändes bland annat den slutliga versionen av den gemensamma regleringen för artificiell intelligens (AI).

Innehåll från Erik Slottner

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 210 träffar.

Laddar...