Anna Tenje

Äldre- och socialförsäkringsminister

Socialdepartementet

"Det är hög tid att vi arbetar samlat kring äldrefrågorna för att ge äldre en värdig ålderdom med god livskvalitet. Dels ska vi värna om dem som arbetat ett helt arbetsliv genom att trygga deras ekonomi och behov av god omsorg. Dels ska vi ta vara på det höga värde som våra äldre har för hela samhället, motverka åldersdiskriminering och ta vara på den kunskap och erfarenhet som de bidrar med."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Anna Tenje

 • Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje bjuder in SKR och Kommunal till möte

  Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje har bjudit in SKR och Kommunal till ett första möte för att diskutera situationen inom äldreomsorgen och hur regering, kommuner och regioner kan samverka för att lösa utmaningarna med kompetensförsörjning.

 • Omställning på arbetsmarknaden och sociala trygghetssystemens hållbarhet diskuterades på ministerrådsmöte

  Anna Tenje är ordförande och sitter vid ett podium på en scen
  Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje vid möte med ministrarna för sysselsättning och sociala frågor (EPSCO). Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

  Den 3–4 maj samlades EU:s social- och arbetsmarknadsministrar för att diskutera hur omställningen på arbetsmarknaden påverkar kompetensförsörjningen i EU och hur en åldrande befolkning påverkar de sociala trygghetssystemen.

 • Försäkringskassan påbörjar utbetalning av elstöd till hushåll i hela landet i slutet av maj

  Regeringen har idag beslutat om en ändring i regleringsbrevet till Försäkringskassan som innebär att myndigheten nu kan rekvirera medel för att kunna betala ut elstöd till hushåll i hela landet för perioden november och december 2022. Försäkringskassan påbörjar utbetalningarna i slutet av maj. Senast den 9 juni har de flesta hushåll pengarna på sina konton. 

Innehåll från Anna Tenje

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 49 träffar.