Camilla Waltersson Grönvall

Porträtt av Socialtjänst­minister Camilla Waltersson Grönvall

Socialtjänstminister

Socialdepartementet

"En stark socialtjänst är ett av våra viktigaste verktyg för att förebygga brott. Vi vill reformera socialtjänstlagen så att socialtjänsten stärks i sitt mandat att till exempel besluta om fler obligatoriska insatser så att sociala problem förebyggs tidigt. Personer med funktionsnedsättning har rätt till ett fritt och självständigt liv utan diskriminering. Vi kommer att se över åtgärder för ett statligt huvudmannaskap inom ramen för LSS och integrera funktionsrättsperspektivet i fler samhällsområden"

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Camilla Waltersson Grönvall

 • Reformer inom Socialdepartementets områden – Budgeten 2023

  Illustration: Regeringskansliet

  Regeringen ger i budgetpropositionen för 2023 en rad förslag inom Socialdepartementets områden, bland annat en en gemenskapssatsning för att bryta ofrivillig ensamhet, en förstärkning av socialtjänstens brottsförebyggande arbete och det hälsofrämjande och arbetet bland barn och unga. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

 • Camilla Waltersson Grönvall ny socialtjänstminister

  Porträtt av Socialtjänst­minister Camilla Waltersson Grönvall
  Socialtjänst­minister Camilla Waltersson Grönvall Foto: Regeringskansliet

  Camilla Waltersson Grönvall är ny socialtjänstminister på Socialdepartementet. Hon är utbildad lärare och kommer närmast från rollen som riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson.

Innehåll från Camilla Waltersson Grönvall

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 4 träffar.