Foto: Pontus Johansson

Jobba hos oss

Att arbeta i Regeringskansliet är att bidra till samhällsutvecklingen. Vårt uppdrag är att vara ett stöd till regeringen. Här befinner du dig i händelsernas centrum där du, tillsammans med kunniga och samhällsintresserade kollegor, utför ett meningsfullt arbete. Varje dag.

 • Vår arbetsdag. Sveriges morgondag.

  Här i Regeringskansliet jobbar allt ifrån ekonomer, jurister och statsvetare till kommunikatörer, översättare, systemutvecklare och många fler. Möt några av våra medarbetare som berättar om vad som gör arbetet på Regeringskansliet stimulerande och meningsfullt.

 • Passar Regeringskansliet dig?

  Bild: Regeringskansliet

  Testa hur det skulle vara att arbeta hos oss! Testet beskriver några olika scenarier som du kan ställas inför om du arbetar i Regeringskansliet. Vad svarar du – och tror du att Regeringskansliet skulle passa dig?

 • Vill du arbeta med it på Regeringskansliet?

  Bild: Regeringskansliet

  Passar Regeringskansliets it-enhet dig? Testet beskriver olika situationer som kan dyka upp om du arbetar på Regeringskansliets it-enhet. Gör testet och se om ett arbete med it på Regeringskansliet skulle passa dig!

Linkedin

Följ oss gärna på Linkedin.

Möt några medarbetare

porträttbild på Stina Sörman
– När man jobbar på Regeringskansliets it-enhet känns det som att man gör något som är viktigt på riktigt, säger Stina Sörman, säkerhetshandläggare. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Möt Stina Sörman - säkerhetshandläggare på it-enheten

Stina Sörman arbetar som säkerhetshandläggare på Regeringskansliet sedan 2020. Tidigare arbetade hon som managementkonsult inom cybersäkerhet och i bagaget har hon både en kandidatexamen i statsvetenskap och en masterexamen i systemvetenskap med inriktning på informationssäkerhet.

Damoon Arman i utomhusmiljö
Tempot är högt, men jag lär mig något nytt varje dag och det är oerhört stimulerande, säger Damoon Arman, IT-tekniker på Regeringskansliet. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Möt Damoon Arman – arbetar som IT-tekniker

– Utvecklingsmöjligheterna är stora och jag har möjlighet att själv styra över min arbetsdag. Det säger Damoon Arman, som arbetar med teknisk utveckling på it-enheten, om jobbet i Regeringskansliet.

Bild på Sara Drar framför en tegelvägg.
– Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och stimulerande och innebär att du både kan analysera och sköta mer rutinmässiga uppgifter och administration. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sara Drar – politisk rapportör på ambassaden i Abu Dhabi

– Det är verkligen en arbetsplats som har mycket att erbjuda och arbetsuppgifterna är varierande och lärorika. Det säger Sara Drar, politisk rapportör och andre ambassadsekreterare på ambassaden i Abu Dhabi, om Regeringskansliet.

Marcus Grundtman står ute på en gata.
– Det bästa med mitt arbete är att jag får jobba med en av regeringens mest prioriterade frågor som i förlängningen handlar om att skapa trygghet och säkerhet i samhället. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Markus Grundtman – arbetar med polisfrågor

– Regeringskansliet är en modern och flexibel arbetsgivare och här finns en oerhörd kompetens. Det säger Markus Grundtman som arbetar på Justitiedepartementet med ansvar för polismyndighetens personal- och kompetensförsörjning.

Bild på Fanny von Heland i röd jacka på en gata.
– Som innovations- och forskningsråd arbetar jag med att stärka Sverige som en ledande kunskapsnation och samtidigt stärka vår globala konkurrenskraft, säger Fanny von Heland. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Fanny von Heland - jobbar som innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi

– För mig har det alltid varit viktigt att bidra till en mer hållbar framtid, och det känner jag att jag får göra i mitt jobb. Det säger Fanny von Heland som arbetar som innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi.

Bild på Scott Sutherland framför en vägg inomhus.
– De flesta dagarna går man hem med känslan av att man uträttat något viktigt. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Scott Sutherland – jobbar med ekonomisk-politisk styrning

– De flesta dagar går man hem med känslan av att ha uträttat något viktigt. Det säger Scott Sutherland som redan när han var student hade siktet inställt på Regeringskansliet som sin framtida arbetsgivare. I dag jobbar han med ekonomisk-politisk styrning på Finansdepartementet.

Jobba hos andra

Regeringens utlysningar

Regeringen anställer myndighetschefer och vissa andra högre chefer i statsförvaltningen. Använd länken för att komma till sidan med aktuella annonser.

Arbete i EU

EU:s institutioner söker medarbetare inom många olika kompetensområden till en mångkulturell och flerspråkig arbetsmiljö i EU-politikens centrum.

Internationella jobb

Den svenska regeringen verkar för att fler svenskar ska anställas i internationella organisationer. Läs mer om arbeten inom till exempel FN, OECD och WTO.