Parisa Liljestrand

Kulturminister

Kulturdepartementet

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Parisa Liljestrand

 • Kulturministern besöker Jokkmokk

  Fredag den 3 februari besöker kulturminister Parisa Liljestrand Jokkmokk för att bland annat delta vid Jokkmokks marknad och träffa representanter för Svenska Samernas Riksförbund och Samtinget.

 • Ett samlat grepp för ett friare och tryggare judiskt liv i Sverige

  Socialminister Jakob Forssmed, statsminister Ulf Kristersson, kulturminister Parisa Liljestrand och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg bakom varsin talarstol under en pressträff..
  F v: Socialminister Jakob Forssmed, statsminister Ulf Kristersson, kulturminister Parisa Liljestrand och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Regeringen presenterade under torsdagen en ny satsning och ett samlat grepp i arbetet mot antisemitism och för att stärka judiskt liv i Sverige. En arbetsgrupp med statssekreterare från flera olika departement kommer att samverka och föra dialog om förebyggande åtgärder och insatser mot antisemitism och som stärker förutsättningarna för judiskt liv i Sverige.

 • En mångfald av fria medier är demokratins hjärta: Konferens om medier, demokrati och plattformar

  Kulturminister Parisa Liljestrand och Europeiska kommissionens vice ordförande Věra Jourová står bredvid varandra..
  Kulturminister Parisa Liljestrand och Europeiska kommissionens vice ordförande Věra Jourová. Axel Öberg/Government offices

  Den 23–24 januari hölls en konferens om medier, demokrati och plattformar på XPO i Stockholm inom ramen för det svenska ordförandeskapet i EU:s ministerråd.

 • Bättre villkor för konstnärer och kulturskapare

  Regeringen har beslutat om fördelningen av förstärkningen till enskilda konstnärer och kulturskapare inom samtliga konstarter. Förstärkningen innebär att 40 miljoner kronor tillförs för 2023 och 30 miljoner kronor årligen 2024–2025, i syfte att möjliggöra fler långa stipendier.

  – Kulturpolitiken ska värna kulturlivets oberoende och egenvärde, och i det har de professionella konstnärerna och kulturskaparna en avgörande roll. Den här satsningen kommer att stärka konstnärer och kulturaktörer i sitt skapande, bland annat genom möjligheten att långsiktigt utveckla sitt konstnärskap, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

 • Regeringen presenterar satsning på kunskapsfrämjande åtgärder mot antisemitism och för levandegörande av minnet av Förintelsen

  Arbetet mot antisemitism är högt prioriterat av regeringen. I dag presenterades en satsning på kunskapsfrämjande åtgärder mot antisemitism och för levandegörande av minnet av Förintelsen på en pressträff med kulturminister Parisa Liljestrand och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

 • Demokrati i fokus när kulturministern talade på konferens

  I dag fredag den 2 december talade kulturminister Parisa Liljestrand vid Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) konferens ”Demokrati i vår tid – främja, förankra och försvara”.

  – Demokratin är kanske den mest värdefulla tillgången vi förvaltar gemensamt i vårt samhälle och ansvaret för den delas av oss alla, låt oss inte ta den för given. Genom ett målmedvetet demokratistärkande arbete på nationell, regional och kommunal nivå är jag övertygad om att vi kommer kunna möta de utmaningar demokratin står inför och bygga vår demokrati ännu starkare, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

 • Förbättrade villkor för konstnärer och kulturskapare

  I dag presenterade kulturminister Parisa Liljestrand kulturdepartementets delar av budgetpropositionen för 2023 vid en pressträff. Bland annat presenterades att regeringen förstärker stöden till de enskilda konstnärerna och kulturskaparna inom samtliga konstarter i syfte att möjliggöra fler långa stipendier.

Innehåll från Parisa Liljestrand

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 22 träffar.