Statsråds­beredningen

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet.

Ansvariga statsråd

Stefan Löfven, Stats­minister
Stefan Löfven Stats­minister
Hans Dahlgren, EU-minister
Hans Dahlgren EU-­minister

Aktuellt från Statsrådsberedningen

 • EU-toppmöte om samordning av vaccin

  Vaccinsamordning var huvudfrågan när statsminister Stefan Löfven träffade övriga EU-ledare i ett videomöte på torsdag eftermiddag. De tog även upp produktion och fördelning av vaccin samt samarbete med länder utanför EU.

 • Sverige ska leda arbetet i International Holocaust Remembrance Alliance

  Statsminister Stefan Löfven i Yad Vashem, centrum för "hågkomst av Förintelsens offer och hjältar". I bakgrunden syns porträttbilder.
  Statsminister Stefan Löfven i Yad Vashem. Foto: Regeringskansliet

  Sverige har fått förtroendet att från mars 2022 till och med den sista februari 2023 vara ordförande i International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), en mellanstatlig organisation för hågkomst, forskning och utbildning om Förintelsen. Det beslutades på IHRA:s digitala plenarmöte i Leipzig den 3 december 2020.

  – Jag har lovat överlevande att göra vad jag som statsminister – och människa – kan för hågkomsten av Förintelsen och kampen mot antisemitismen idag. Det löftet tänker jag hålla. Både ordförandeskapet i IHRA, Malmöforumet och det kommande museet om Sverige och Förintelsen är viktiga delar i det arbetet, säger statsminister Stefan Löfven.

Innehåll från Statsrådsberedningen

Prenumerera

Totalt 2596 träffar.