Statsråds­beredningen

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet.

Ansvariga statsråd

Statsminister Ulf Kristersson
Ulf Kristersson Stats­minister
Jessika Roswall
Jessika Roswall EU-­minister

Aktuellt från Statsrådsberedningen

Han Duck-Soo och Ulf Kristersson sitter i varsin fåtölj i Sagerska huset. Framför dem står ett bord med den sydkoreanska och den svenska flaggan.
Sydkoreas premiärminister Han Duck-Soo och statsminister Ulf Kristersson i Sagerska huset. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ny kärnkraft i fokus när statsministern tog emot Sydkoreas premiärminister

Statsminister Ulf Kristersson tog måndagen den 8 maj emot Sydkoreas premiärminister Han Duck-Soo i Stockholm. På agendan för mötet stod det säkerhetspolitiska läget i Europa, på Koreahalvön och i Indo-Pacific. Därtill det starka samarbetet mellan Sydkorea och Sverige inom handel, investeringar, försvar, energi och den gröna omställningen, inte minst samarbete för ny kärnkraft.

Foto: Javad Parsa/TT

Statsminister Ulf Kristersson deltog i nordiskt-ukrainskt toppmöte i Helsingfors

Onsdagen den 3 maj deltog statsminister Ulf Kristersson i ett nordiskt-ukrainskt toppmöte tillsammans med Finlands president Sauli Niinistö, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir.

Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Ulf Kristersson och Carl-Oskar Bohlin besökte Västernorrland

Onsdag den 26 april reste statsminister Ulf Kristersson och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin till Sundsvall och Sandö för att besöka Medelpads Räddningstjänstförbund och MSB Sandö. I samband med besöket hölls en pressträff där det presenterades nyheter.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Ulf Kristersson tog emot USA:s försvarsminister Lloyd J. Austin III

Idag tog statsminister Ulf Kristersson emot USA:s försvarsminister Lloyd J. Austin III på Regeringskansliet för ett möte. Under mötet diskuterades Sveriges och USA:s starka bilaterala relation och Sveriges Nato-anslutning.

Innehåll från Statsrådsberedningen

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1062 träffar.