Elisabeth Svantesson

Elisabeth Svantesson

Finansminister

Finansdepartementet

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Elisabeth Svantesson

  • Finansiellt stöd till Ukraina och skattefrågor på EU-möte

    Finansminister Elisabeth Svantesson på en pressträff
    EU:s finansiella stöd till Ukraina är en av punkterna på dagordningen när ekonomi- och finansministrarna träffas i Bryssel den 6 december. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    När EU-ländernas ekonomi- och finansministrar möts i Bryssel den 6 december ska de diskutera EU:s finansiella stöd till Ukraina. Egna medel, skattefrågor och den europeiska planeringsterminen ståt också på dagordningen. Finansminister Elisabeth Svantesson företräder Sverige på mötet .

  • Budgetpropositionen för 2023 har lämnats till riksdagen

    Budgetpropositionen för 2023 har överlämnats till riksdagen. Sammantaget föreslås reformer för att bland annat stötta svenska hushåll och företag, stärka välfärden, öka tryggheten och rusta försvaret. Budgeten omfattar även åtgärder för mer fossilfri elproduktion, minskade utsläpp och renare miljö. Propositionen bygger på en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Innehåll för Elisabeth Svantesson

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 19 träffar.