Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad, bostäder och samhällsplanering samt konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Åsa Lindhagen Finansmarknads­minister och biträdande finans­minister
Lena Micko Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

 • Även lönekostnader ersätts i nedstängningsstödet och fler företagare ska omfattas i omsättningsstödet

  Regeringens aviserade nedstängningsstöd kommer förstärkas så att även lönekostnader ersätts till den del de inte kompenseras på annat sätt. Samtidigt lämnas nya besked att fler företagare kommer omfattas av det förlängda omsättningsstödet för enskilda näringsidkare. Det meddelade regeringen på en pressträff i dag.

  En teckenspråkstolkad version av pressträffen finns att se i pressmeddelandet nedan.

 • Korttidspermittering på 80 procent kvar till och med april

  Genom korttidsarbete har hundratusentals löntagare undgått risken att bli av med jobbet och företagen har kunnat behålla viktig arbetskraft. Regeringen vill nu förlänga möjligheten för företag att använda korttidspermittering upp till 80 procent i ytterligare en månad. Under förlängningen ska staten fortsatt stå för 75 procent av kostnaden.

 • Omställningsstöd även i mars och april

  För att rädda fler jobb och företag förlängs omställningsstödet med månaderna mars och april. Stödet kommer kunna användas av företag som tappar mer än 30 procent av omsättningen. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Innehåll från Finansdepartementet

Prenumerera

Totalt 6514 träffar.