Innehåll från Paulina Brandberg
Totalt 350 träffar.
-
Paulina Brandberg deltar när ett nytt regionalt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck lanseras
Måndagen den 20 januari besöker jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg Uppsala med anledning av lansering av ett nytt Resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Den nationella stödlinjen ”Rätt att välja” kommer att presenteras under dagen.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Statsministern och flera statsråd deltog på Fadimegalan
Söndagen den 19 januari arrangerades den årliga Fadimegalan på Berns i Stockholm. Under galan höll statsminister Ulf Kristersson ett tal.
-
Fortsatt kraftsamling för att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck
Att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck är högt prioriterat av regeringen. Arbetet sker på bred front i samhället och flera myndigheter har i regleringsbreven för 2025 i uppdrag att arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck. Det handlar bland annat om informationsspridning i skola och förskola, utveckling av regionala resurscentra och att motverka könsstympning.
Publicerad · Artikel från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Regeringen stärker arbetet mot organiserad brottslighet
Södertörns högskola får i uppdrag att utarbeta en metod för att följa upp effekterna av arbetslivskriminalitet i samhället över tid. Syftet är att få information för att bättre kunna prioritera rätt åtgärder och därmed bedriva ett effektivare arbete mot arbetslivskriminaliteten och den organiserade brottsligheten. Uppdraget ska genomföras i samarbete med bland annat de myndigheter som redan samverkar i arbetet mot arbetslivskriminalitet.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
"Så ska Sverige leda jämställdhetsarbetet i FN"
Debattartikel av utrikesminister Maria Malmer Stenergard och jämställdhetsminister Paulina Brandberg, Aftonbladet, den 10 januari 2025.
Publicerad · Debattartikel från Maria Malmer Stenergard, Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet, Utrikesdepartementet
-
Äldreomsorgslyftet ger ökade möjligheter till att stärka kunskaper i svenska språket
Kompetensförsörjningen inom äldreomsorgen är en prioriterad fråga för regeringen. Regeringen har tidigare aviserat att Äldreomsorgslyftet fortsätter till 2026. För 2025 vidgar regeringen satsningen för att stärka kompetensen i det svenska språket inom äldreomsorgen.
Publicerad · Pressmeddelande från Anna Tenje, Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet, Socialdepartementet
-
Nationell spridning av kunskap för att hjälpa barn utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck
Linköpings universitet (Barnafrid – Nationellt centrum för kunskap om våld mot barn) får medel för att sprida information om orosanmälningar i skola och förskola, med fokus på utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck, så att den kan användas av kommuner i hela landet.
-
Uppdrag om tillsyn och sanktionsavgifter inom arbetslivet
Regeringen stärker nu arbetet inom arbetsmiljöområdet genom nya uppdrag till Arbetsmiljöverket. Det handlar dels om att redogöra för hur man bidrar till att förebygga dödsolyckor och andra allvarliga arbetsolyckor, dels om att utveckla en mer träffsäker och riskbaserad tillsyn och dels att säkerställa enhetlighet och rättssäkerhet i tillämpningen av sanktionsavgifter.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Bättre förutsättningar för utrikes födda kvinnor att delta i samhällslivet och på arbetsmarknaden
Jämställdhetsmyndigheten fortsätter att fördela statsbidrag till kvinnors och flickors organisering som kan bidra till deltagande i den demokratiska processen, med särskilt fokus på utanförskapsområden. Regeringen satsar också på att nå utrikes födda kvinnor via den öppna förskolan i ett samarbete med Sveriges kommuner och regioner.
Publicerad · Pressmeddelande från Mats Persson, Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Regeringen har utsett nya styrelseledamöter i Institutet för mänskliga rättigheter
Regeringen har förordnat två nya ledamöter i myndighetens styrelse.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Lättläst: En ny plan för att stoppa rasism i Sverige
Den 13 december 2024 berättade politikerna som styr i Sverige om en ny plan mot rasism. Planen ska hjälpa till att stoppa rasism och hatbrott i Sverige. Alla ska känna sig trygga och behandlas lika.
Publicerad · Artikel från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Pressinbjudan: Anna Tenje och Paulina Brandberg besöker Brottsofferjouren för att uppmärksamma våld mot äldre
Torsdagen den 19 december besöker äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje och jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg Brottsofferjouren för att diskutera våld mot äldre.
Publicerad · Pressmeddelande från Anna Tenje, Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet, Socialdepartementet
-
Regeringen ger 24 myndigheter i uppdrag att utveckla det brottsförebyggande arbetet
När utmaningarna med kriminalitet i samhället förändras, måste också det brottsförebyggande arbetet utvecklas. Som ett led i implementeringen av den nationella strategin mot organiserad brottslighet har regeringen beslutat om ett uppdrag till 24 myndigheter att bidra till att utveckla det brottsförebyggande arbetet.
-
Fördjupad uppföljning av arbetet med att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor
Regeringen har den 17 december överlämnat en skrivelse till riksdagen med en fördjupad uppföljning av arbetet med att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Detta är den andra skrivelsen där regeringen redovisar en fördjupad uppföljning av arbetet.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Jämställdhetsmyndigheten ska ta över det samlade nationella ansvaret för arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck
Länsstyrelsen i Östergötlands län får i uppdrag att förbereda överföring av nationella uppgifter om hedersrelaterat våld och förtryck till Jämställdhetsmyndigheten. Regeringen har även gett Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att förbereda inordnandet av vissa av Länsstyrelsen i Östergötlands läns uppgifter så att Jämställdhetsmyndigheten kan överta uppgifterna från och med den 1 januari 2026.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Arbetet mot rasism mot samer
Den 12 december 2024 beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Genom denna kraftsamling tar regeringen viktiga steg framåt i arbetet för ett Sverige fritt från rasism och hatbrott. Arbetet på området ska bli träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt. Ett särskilt fokus läggs på områdena skola, rättsväsende, välfärd samt arbetsliv. Här kan du läsa mer om arbetet mot rasism mot samer.
-
Arbetet mot antimuslimsk rasism
Den 12 december 2024 beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Genom denna kraftsamling tar regeringen viktiga steg framåt i arbetet för ett Sverige fritt från rasism och hatbrott. Arbetet på området ska bli träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt. Ett särskilt fokus läggs på områdena skola, rättsväsende, välfärd samt arbetsliv. Här kan du läsa mer om arbetet mot antimuslimsk rasism.
-
Arbetet mot antiziganism
Den 12 december 2024 beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Genom denna kraftsamling tar regeringen viktiga steg framåt i arbetet för ett Sverige fritt från rasism och hatbrott. Arbetet på området ska bli träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt. Ett särskilt fokus läggs på områdena skola, rättsväsende, välfärd samt arbetsliv. Här kan du läsa mer om arbetet mot antiziganism.
-
Arbetet mot antisvart rasism
Den 12 december 2024 beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Genom denna kraftsamling tar regeringen viktiga steg framåt i arbetet för ett Sverige fritt från rasism och hatbrott. Arbetet på området ska bli träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt. Ett särskilt fokus läggs på områdena skola, rättsväsende, välfärd samt arbetsliv. Här kan du läsa mer om arbetet mot antisvart rasism.
-
Arbetet mot antisemitism
Den 12 december 2024 beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Genom denna kraftsamling tar regeringen viktiga steg framåt i arbetet för ett Sverige fritt från rasism och hatbrott. Arbetet på området ska bli träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt. Ett särskilt fokus läggs på områdena skola, rättsväsende, välfärd samt arbetsliv. Här kan du läsa mer om arbetet mot antisemitism.