Hoppa till huvudinnehåll

Paulina Brandberg

Paulina Brandberg

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister

Arbetsmarknadsdepartementet

”Vi växlar upp arbetet mot mäns våld mot kvinnor, annat våld i nära relationer och det hedersrelaterade våldet och förtrycket. Alla former av våld så som fysiskt, psykiskt, ekonomiskt och sexuellt ska upphöra. Det handlar om rätten att äga sitt liv och bestämma över sin kropp och sin ekonomi. Vi behöver också fokusera mer på en rättvis och jämställd hälsa och att alla kvinnor och män får rätt till en god arbetsmiljö.”

Aktuellt från Paulina Brandberg

  • Fokus på hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter

    Den 17 maj är internationella dagen mot homo-, trans- och bifobi. Alla människor ska känna sig trygga att vara den de är och älska vem de vill oavsett var i världen de befinner sig.

  • Jämställdhet och likabehandling i fokus under EU-möte

    Paulina Brandberg intervjuas av journalister i rådsbyggnaden i Bryssel.
    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Foto: Europeiska unionen

    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg deltog tisdagen den 7 maj i rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågors (EPSCO) möte i Bryssel.

Bild: Regeringskansliet.

30 miljoner till arbetet mot arbetslivskriminalitet

Arbetslivskriminalitet leder till allvarliga samhällsproblem och i värsta fall utnyttjande av människor. Regeringen ökar därför anslaget till Arbetsmiljöverket med 30 miljoner kronor för att stärka det myndighetsgemensamma arbetet mot arbetslivskriminalitet, inklusive det arbete som utförs av regionkoordinatorer mot prostitution och människohandel anställda av socialtjänsten. Regeringen har överlämnat förslaget i vårändringsbudgeten för 2024.

Pressrum i samband med pressträff. Flera personer sitter och står i rummet.
Pressbriefing med justitieministern, jämställdhetsministern och socialtjänstministern om mäns våld mot kvinnor Foto: Regeringskansliet

Regeringen stärker arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Den senaste tiden har media rapporterat om flera aktuella fall där män har anhållits misstänkta för mord på kvinnor de hade, eller har haft, en relation med. Förra veckan hade justitieminister Gunnar Strömmer, jämställdhetsminister Paulina Brandberg och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall ett rundabordssamtal med myndigheter, Sveriges Kommuner och Regioner, civilsamhällesorganisationer och forskare om mäns våld mot kvinnor. I samband med mötet presenterades att regeringen återkommande kommer att kalla till möten för att diskutera åtgärder. Det kommer även göras en översyn av behovet av skärpt styrning och uppföljning av myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.
Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Foto: Viktor Pettersson/Regeringskansliet.

Alla måste göra sin del för att stoppa dödsolyckorna

De senaste åren har visat en oroväckande utveckling på den svenska arbetsmarknaden. Antalet dödsolyckor i arbetet har ökat. En trygg arbetsmiljö är en prioriterad fråga för regeringen, men alla måste göra sin del för att utvecklingen ska vända. Det senaste året har regeringen arbetat på bred front för att bryta utvecklingen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet.

Mäns våld mot kvinnor måste bekämpas med samma kraft som gängkriminaliteten

På kort tid har sex flickor och kvinnor i Sverige dödats och i samtliga fall misstänks män i deras närhet för mord. I ljuset av detta träffade statsminister Ulf Kristersson och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor. En fråga som måste tas på lika stort allvar som gängkriminaliteten.

Innehåll från Paulina Brandberg

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 249 träffar.

Laddar...