Hoppa till huvudinnehåll

Justitieminister Gunnar Strömmer och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall besöker Södertälje

Publicerad

I morgon, onsdag den 3 april, besöker justitieminister Gunnar Strömmer och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall socialtjänsten i Södertälje. På agendan står socialtjänstens brottsförebyggande arbete mot kriminalitet.

I mitten på mars beslutade regeringen om en ny nationell brottsförebyggande strategi, som syftar till att flytta fram Sveriges positioner rejält i det brottsförebyggande arbetet.

Strategin har en bred socialpreventiv ansats och bidrar till att förebygga många olika typer av brott, men den har ett särskilt fokus på att bryta rekryteringen och socialiseringen in i kriminella nätverk, att förebygga att barn och unga involveras i kriminalitet samt att få individer som begår brott att lämna kriminaliteten bakom sig.

En central del av strategin handlar om socialtjänstens insatser. Fokus för besöket i Södertälje är hur socialtjänsten arbetar förebyggande mot kriminalitet med fokus på barn, samt hur socialtjänsten samarbetar med polis och skola.

I samband med besöket finns en tid avsatt för media. För intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare.

Plats: Södertälje stadshus, Nyköpingsvägen 26, Södertälje

Tid: 14.30-15.00

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal

Barriärer mot brott – en brottsförebyggande strategi

För att motverka brottsligheten och öka tryggheten behöver satsningar på rättsväsendet och straffrättsliga åtgärder kombineras med ett effektivt och proaktivt brottsförebyggande arbete. Regeringen har därför presenterat en nationell strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Syftet är bland annat att förebygga att barn och unga involveras i kriminella nätverk och annan brottslighet.

Laddar...