Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

 • Regeringen presenterar utredning för en ny och stärkt vårdgaranti

  Regeringen avser i dag fatta beslut om att ge en särskild utredare i uppdrag att analysera och föreslå en ny och stärkt vårdgaranti med väsentligt kortare tidsgränser än i dag. Syftet är att hälso- och sjukvården på ett bättre sätt ska leva upp till kraven på en tillgänglig och jämlik vård.

 • Fortsatt starkt stöd till Ukraina

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och statsminister Ulf Kristersson skakar hand utanför ingången till Harpsund
  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte 2023 Sverige på inbjudan av statsminister Ulf Kristersson. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Regeringen avser säkerställa ett långsiktigt stöd från Sverige till Ukraina genom ett treårigt militärt stöd på sammanlagt 75 miljarder kronor. Regeringen och Sverigedemokraterna har även beslutat om totalt 105 miljoner kronor i stöd för att stärka barnets rättigheter och öka skyddet för barn i Ukraina och Moldavien. Därtill har Sverige genom Sida beslutat om 30 miljoner kronor till Rädda Barnens arbete i Ukraina.

  Från EU följer samtidigt av ett beslut om att immobilisera den ryska centralbankens tillgångar i EU, att avkastningen från de immobiliserade tillgångarna ska användas för militärt och makrofinansiellt stöd till Ukraina.

 • Regeringen ökar det humanitära stödet till Gaza

  Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister
  Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Med anledning av de omfattande humanitära behoven i Gaza presenterar regeringen ett nytt humanitärt stödpaket om 120 miljoner kronor. Beslutet om det ökade stödet innebär att Sverige sedan oktober 2023 med anledning av den humanitära krisen i Gaza har bidragit med drygt 520 miljoner kronor i humanitärt bistånd.

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och statsminister Ulf Kristersson.
Det fördjupade partnerskapet mellan Sverige och Tyskland undertecknades i samband med att regeringscheferna besökte stiftelsen Norrsken Foundation som stöttar unga tillväxtbolag. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Nordiskt toppmöte i Stockholm om säkerhet och konkurrenskraft

Statsminister Ulf Kristersson stod måndag och tisdag den 13-14 maj värd för ett toppmöte i Stockholm med regeringscheferna från de nordiska länderna och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Båda mötesdagarna avslutades med pressträffar.

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson.
Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson. Foto: Oscar Samuelsson/Regeringskansliet.

Nya mål för att integrationspolitiken ska bidra till fler i jobb och självförsörjning

Onsdag den 15 maj bjöd arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson in till pressträff för att presentera regeringens förslag på nya integrationsmål och regeringens bild av arbetsmarknadsläget.

Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Kultur­ministern tog emot public service-kommitténs betänkande

Den 13 maj tog kulturminister Parisa Liljestrand emot betänkandet från 2023 års parlamentariska public service-kommitté som föreslår hur public service-uppdraget ska regleras och vad som ska ingå i uppdraget under tillståndsperioden 2026–2033.

Statsministern och skolministern under en pressträff på en förskola.
Statsminister Ulf Kristersson och skolminister Lotta Edholm. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Stats­ministern och skol­ministern besökte förskola i Botkyrka

Måndag den 29 april besökte statsminister Ulf Kristersson och skolminister Lotta Edholm förskolan Humlan i Botkyrka kommun. I samband med besöket presenterade de regeringens planer på att tillsätta en utredning om obligatorisk språkförskola och likvärdig förskola av god kvalitet, där språkkrav för förskolans personal kommer bli en viktig del.

Carl-Oskar Bohlin, Hans Wallmark och Pål Jonson står bredvid varandra.
Försvarsberedningens ordförande Hans Wallmark överlämnade slutrapporten Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad (Ds 2024:6) till försvarsminister Pål Jonson och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Försvars­beredningen överlämnade totalförsvarsrapporten Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad

Fredagen den 26 april 2024 överlämnade Försvarsberedningen sin rapport Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad till försvarsministern Pål Jonson och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin.

 Finansminister Elisabeth Svantesson
Finansminister Elisabeth Svantesson Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet

Regeringen överlämnade 2024 års ekonomiska vårproposition

Den 15 april överlämnade regeringen 2024 års ekonomiska vårproposition och vårändringsbudgeten för 2024 till riksdagen. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

Illustration: Regeringskansliet

Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 35772 träffar.

Laddar...