Hoppa till huvudinnehåll

Sverige i Nato

Den 7 mars 2024 inträdde Sverige som fullvärdig medlem i Nato. Nato är en försvarsallians som syftar till att värna de allierades frihet och säkerhet. Här hittar du aktuell information om Sveriges roll och regeringens arbete och politik i Nato.

Om Sverige och Nato

Stoltenberg och Kristersson står bredvid varandra framför flaggor
Statsminister Ulf Kristersson tog emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i Stockholm den 7 mars 2023. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sveriges roll i Nato

Här hittar du frågor och svar och information om regeringens arbete och politik i Nato och vad Natomedlemskapet innebär för Sverige.

Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

Sveriges och Natos historia

Sveriges och Natos relation går tillbaka till 1994 då Sverige gick med i Partnerskap för fred. Sedan dess har Sverige gradvis ökat samarbetet med Nato. Den 7 mars 2024 inträdde Sverige som fullvärdig medlem i Nato.

militärklädda fallskärmshoppare hoppar ur ett flygplan
Nato är en mellanstatlig organisation som består av både en politisk och en militär del. Foto: British Army Photographer Corporal Rob Kane

Detta är Nato

Nato är en mellanstatlig organisation, som består av både en politisk och en militär del. Organisationen har 32 medlemsländer. Nordatlantiska fördraget utgör grunden för Nato.

Innehåll om Sverige i Nato

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 144 träffar.

Laddar...