Hoppa till huvudinnehåll

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Den 7 oktober 2023 genomförde Hamas en terroristattack mot Israel. Sedan dess har säkerhetsläget i regionen allvarligt försämrats. Här samlas information om regeringens arbete med anledning av situationen och det efterföljande kriget.

Om regeringens arbete

 • Reseavrådan för Libanon – debattartikel och uttalande

  Sedan oktober 2023 avråder UD från alla resor till Libanon. UD uppmanar också alla svenskar som trots avrådan befinner sig i landet att lämna så snart som möjligt.

 • Vad regeringen gör med anledning av kriget mellan Israel och Hamas

  De senaste stridigheterna mellan Israel och Hamas har nu pågått sedan terroristgruppen Hamas fruktansvärda attacker på civila män, kvinnor och barn i Israel den 7 oktober 2023. Omkring 1 200 människor dödades och över 200 civila, inklusive barn och äldre, togs som gisslan och fördes till Gaza. Israel har drabbats av det värsta massmordet på judar sedan Förintelsen. I det efterföljande kriget har tiotusentals palestinier dött, inklusive tusentals barn. Det mänskliga lidandet är enormt för civilbefolkningen.

 • Om Sveriges humanitära stöd till Gaza

  Sedan den 7 oktober har Sverige med anledning av den humanitära krisen i Gaza ökat det humanitära biståndet med drygt 520 miljoner kronor. Sverige är sedan tidigare en av de största givarna till flera humanitära aktörer som verkar på plats i Gaza.

 • Pressmeddelanden och artiklar

  Pressmeddelanden, artiklar och annat relaterat innehåll listas i filtret längst ner på denna sida.

UD Resklar och svensklistan

UD uppmanar svenskar som befinner sig i området att ladda ner appen UD Resklar och slå på pushnotiser för att få uppdateringar samt anmäla sig till svensklistan.

Innehåll om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 25 träffar.

Laddar...