Hoppa till huvudinnehåll

Arbetet med att stärka Sveriges säkerhet

Här hittar du samlad information om regeringens åtgärder för att stärka Sveriges säkerhet, skydda svenska medborgare och värna svenska ekonomiska intressen med anledning av det allvarliga säkerhetspolitiska läget.

Ansvariga departement
Statsrådsberedningen

Aktuellt

  • Ny nationell säkerhetsstrategi - för ett säkrare och tryggare Sverige i en orolig tid

    Regeringen har beslutat om Sveriges nya nationella säkerhetsstrategi. Strategin innehåller fem vägledande principer för hantering av Sveriges säkerhet och utgör ramverket för regeringens arbete med nationell säkerhet fram till 2030.

  • Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

    Illustration: Regeringskansliet

    Regeringen har presenterat tre nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Här kan du läsa mer om strategierna.

Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

DCA-avtalet planeras träda i kraft i augusti

Regeringen kan i och med riksdagens beslut den 18 juni 2024, att godkänna DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA, fatta beslut om och genomföra åtgärder för att avtalet ska kunna träda i kraft. DCA är ett avtal som syftar till att utveckla Sveriges och USA:s långsiktiga försvarspolitiska samarbete.

Statsminister Ulf Kristersson och USA:s utrikesminister Antony Blinken.
Statsminister Ulf Kristersson, USA:s utrikesminister Antony Blinken och utrikesminister Tobias Billström under deponeringen. Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Sverige är medlem i Nato

Torsdagen den 7 mars överlämnade statsminister Ulf Kristersson Sveriges anslutningsinstrument till USA:s regering, som är så kallad depositarie för nordatlantiska fördraget. Därmed är Sverige medlem i Nato.

Uttalande
Uttalande Illustration: Regeringskansliet

Uttalanden med anledning av säkerhetsläget

Regeringens uttalanden med anledning av det allvarliga säkerhetsläget

Innehåll om åtgärder för att stärka Sveriges säkerhet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 103 träffar.

Laddar...