Hoppa till huvudinnehåll

Ordning på grunderna

Vi behöver mer ordning i klassrummet och mer ordning i skolsystemet. Vi behöver återupprätta en stark kunskapsskola med fokus på faktakunskaper och förmågor som att räkna, läsa och skriva. Det är bra för alla – och särskilt för de barn som behöver skolan mest.

Ansvariga departement
Utbildnings­departementet
  • Skolan ska tillbaka till grunderna

    Foto: Johnér Bildbyrå

    Fokus ska ligga på grundläggande färdigheter som att läsa, skriva och räkna. Regeringen gör därför satsningar för att skolor ska ha fler läroböcker och mindre skärmtid. Forskning visar att analoga verktyg ger bäst förutsättningar för barn att lära sig läsa, skriva och räkna. Ett arbete görs också för att få mer och bättre anpassad undervisningstid och för att lärare ska kunna lägga mindre tid på administration. Under många år har pedagogiska trender fått prägla skolan, där djupa ämneskunskaper värderats alltför lågt. Det ändrar vi nu. Dagens abstrakta betygskriterier och läroplaner ska reformeras till förmån för en mer faktabaserad kunskapssyn.

    Med ordning på grunderna kan vi återigen upprätta en stark kunskapsskola där elever lär sig läsa med riktiga böcker, där faktakunskaper står i centrum och där lärare kan fokusera på sin undervisning.

Regeringens prioritering: Skola

  • Skolan ska tillbaka till grunderna
  • Det behövs mer ordning i klassrummet
  • Det behövs mer ordning i skolsystemet

Genomförda åtgärder

Här kan du läsa om hur regeringen, i samarbete med Sverigedemokraterna, arbetar med att utarbeta och genomföra politiska reformer för att utveckla den svenska skolan.

Innehåll om ordning på grunderna

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 28 träffar.

Laddar...