Hoppa till huvudinnehåll

Bostäder och samhällsplanering

Bostäder och samhällsplanering handlar om att få en bostadsmarknad och finansiering av bostäder som fungerar väl. Det handlar också om hur man planerar och utformar miljöer och byggnader. Området omfattar bostadsmarknad, lantmäteri – det vill säga geografisk information, fastighetsinformation och fastighetsbildning – samt samhällsplanering, byggande och hållbar stadsutveckling.

Ansvariga för bostäder och samhällsplanering

Ansvarigt statsråd

Andreas Carlson
Andreas Carlson Infrastruktur- och bostads­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om bostäder och samhällsplanering

  • Boverket ska utreda nationell klassificering av ärenden enligt plan- och bygglagen

    Regeringen ger Boverket i uppdrag att ta fram en nationell klassificeringsstruktur för alla ärendetyper enligt plan- och bygglagen, PBL. Boverket ska också utreda förutsättningar för ett nationellt system för hantering av dessa ärenden.

  • Uppdrag till Boverket att utveckla reformen med certifierade byggprojekteringsföretag

    Regeringen har beslutat att ge Boverket i uppdrag att utveckla reformen med certifierade byggprojekteringsföretag. Uppdraget syftar till att öka förutsägbarheten och effektiviteten i hela byggprocessen för byggherrar som använder certifierade byggprojekteringsföretag.

  • Utredare har lämnat slutrapport om samhällsbyggande i Norrbottens och Västerbottens län

    Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson har tagit mot utredare Peter Larssons slutrapport för uppdraget att främja koordinering av insatser för hållbart samhällsbyggande i Norrbottens och Västerbottens län.

Innehåll om bostäder och samhällsplanering

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 741 träffar.

Laddar...