Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Fokus på excellens vid Forskningsberedningens första möte

Publicerad

I dag, torsdag den 28 september, samlar utbildningsminister Mats Persson ledamöterna i Forskningsberedningen på Villa Bonnier i Stockholm. Mötet blir startskottet för arbetet med regeringens kommande forsknings- och innovationsproposition.

Utbildningsminister Mats Persson tillsammans med ledamöterna i Forskningsberedningen på Villa Bonnier i Stockholm.
Utbildningsminister Mats Persson tillsammans med ledamöterna i Forskningsberedningen på Villa Bonnier i Stockholm. Foto: Margareta Stridh/Regeringskansliet

Forskningsberedningen är en expertgrupp som är utsedd av regeringen för att ge råd i arbetet med den forsknings- och innovationsproposition som beräknas presenteras i slutet av 2024.

Under dagens möte kommer Mats Persson att berätta om regeringens arbete med den kommande propositionen. Forskningsberedningens ledamöter kommer sedan att få ge sin syn på möjligheter och hinder i det svenska forsknings- och innovationssystemet samt ge förslag på åtgärder som kan stärka Sverige som forsknings- och innovationsnation.

Det kommer också att ges en kort presentation av svensk forskning och hur Sverige ligger till i ett internationellt perspektiv. Deltagarna kommer sedan ha en diskussion med fokus på excellens och vilka satsningar som krävs för att forskningens kvalitet ska öka.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund