Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Pressträff vid överlämning av slutbetänkandet Förstärkt skydd för demokratin och domstolarnas oberoende

Publicerad

Idag, fredagen den 17 mars, tar justitieminister Gunnar Strömmer emot slutbetänkandet av 2020 års grundlagskommitté. I samband med överlämnandet hålls en pressträff med justitieministern och ordföranden för kommittén, tillika Högsta domstolens ordförande, Anders Eka.

Tid:
Plats: På plats eller digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen, ingång Jakobsgatan 24 eller digitalt via Zoom. Inpassering från kl. 11.00

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 17 mars kl. 10.30 via e-post till Alexandra Cederquist, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från klockan 11.00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer journalister som deltar på plats att först få ställa frågor och genomföra enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Alexandra Cederquist
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl