Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Regeringen hedrade offren på årsdagen för attacken mot Israel

Publicerad

Idag, den 7 oktober 2024, har det gått ett år sedan Hamas begick det värsta massmordet på judar sedan Förintelsen. Statsminister Ulf Kristersson och flera statsråd i regeringen deltog under kvällen i en ceremoni i Stora synagogan i Stockholm för att hedra minnet av de som föll offer för attacken.

  • Statsminister Ulf Kristersson i Stora synagogan i Stockholm

    Statsminister Ulf Kristersson håller tal i Stora synagogan i Stockholm på minnesceremonin den 7 oktober.

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Statsminister Ulf Kristersson i samtal vid minnesceremoni

    Statsminister Ulf Kristersson i samtal vid minnesceremoni i Stora synagogan i Stockholm på årsdagen för terrordådet mot Israel 7 oktober 2023.

    Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

  • Flera statsråd deltog vid minnesceremonin.

    Vid minnesceremonin deltog energi- och näringsminister Ebba Busch, utrikesminister Maria Malmer Stenergard, migrationsminister Johan Forssell, jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och ministern för civilt försvar Carl Oskar Bohlin. 

    Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Statsminister Ulf Kristersson höll ett tal under ceremonin. Han talade bland annat om att hedra minnet av de som mördades den 7 oktober, vikten av ett omedelbart och villkorslöst frigivande av gisslan och att hela det svenska samhället fortsätter arbetet mot antisemitism.

Talade gjorde även Aron Verständig, ordförande för Judiska Centralrådet och Ziv Nevo Kulman, Israels ambassadör i Sverige.

Från regeringen deltog också energi- och näringsminister Ebba Busch, utrikesminister Maria Malmer Stenergard, migrationsminister Johan Forssell, jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och ministern för civilt försvar Carl Oskar Bohlin. 

Ceremonin arrangerades av Judiska Församlingen i Stockholm och Israels ambassad i Sverige. 

Presskontakt

Tom Samuelsson
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-131 82 01
e-post till Tom Samuelsson
Laddar...