Arbete mot segregation

Området handlar om att minska segregation genom att förbättra situationen i områden med socioekonomiska utmaningar och motverka strukturella orsaker till segregationen. Det handlar om att skapa jämlika och jämställda uppväxt- och levnadsvillkor samt goda livschanser för alla.

Ansvariga för arbete mot segregation

Ansvarigt statsråd

Johan Pehrson
Johan Pehrson Arbetsmarknads- och integrations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om arbete mot segregation

 • Delegationen för unga och nyanlända till arbete överlämnar betänkande

  Måndag 6 februari, tog arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson emot betänkandet från Delegationen för unga och nyanlända till arbete (Dua). I samband med överlämningen höll han en pressträff tillsammans med Duas ordförande Lil Ljunggren Lönnberg samt Duas kanslichef Pontus Ringborg.

 • Regeringen föreslår omfattande integrationssatsningar

  • Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson talar på en pressträff. I bakgrunden syns en svensk flagga och en EU-flagga.

   Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson.

   Foto: Viktor Pettersson/Regeringskansliet

  • Jämställdhetsminister Paulina Brandberg kollar rakt in i kameran med en allvarlig min.

   Jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet

  I budgetpropositionen för 2023 föreslår regeringen omfattande åtgärder för att boende i utsatta områden ska bli en del av samhällsgemenskapen. Det handlar om satsningar inom idrottsrörelsen, det hälsofrämjande och förebyggande arbetet bland barn och unga samt ökade möjligheter för kvinnor och flickor att organisera sig. Regeringen föreslår dessutom en kraftfull permanent satsning för arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Innehåll om arbete mot segregation

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 44 träffar.