Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker skola som skapat boklistor

Publicerad

I dag den 18 september besöker kulturminister Parisa Liljestrand Uppsävjaskolan i Uppsala för att prata läsning tillsammans med lärare och elever. Kulturministern kommer även att få ta del av elevernas boklistor.

Under skolbesöket kommer kulturministern bland annat att få en visning av skolbiblioteket, höra om elevernas och lärarnas upplevelser av läsning i skolan samt sitta med under ett boksamtal. Eleverna har även skapat listor med böcker de tycker om som kulturministern ska få ta del av.

– Att främja ökad läsning bland barn och unga är en av mina främsta prioriteringar som kulturminister. Att få ta del av elevernas boklistor känns inspirerande i mitt fortsatta arbete för att alla barn i vårt land ska kunna och vilja läsa. Jag hoppas att eleverna kommer att vilja skicka in boklistorna till kommittén som ansvarar för att ta fram en svensk kulturkanon, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

En kulturkanon för Sverige

Regeringen beslutade i december 2023 om direktiv till den kommitté som ska ta fram en svensk kulturkanon. Syftet är att göra svensk kultur tillgänglig för fler. En svensk kulturkanon ska vara ett levande och användbart verktyg för bildning, gemenskap och inkludering.

Kommittén välkomnar synpunkter och förslag från allmänheten via mejladress [email protected] eller postadress:

Regeringskansliet
Ku 2023:02 – En kulturkanon för Sverige
Kv. Garnisonen
103 33 Stockholm

Presskontakt

Anna Linder
Pressassistent hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 0761261688
e-post till Anna Linder
Laddar...