Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Judiska museet beviljas en miljon kronor för insatser inför jubileumsåret 2025

Publicerad

Regeringen har beslutat att bevilja Judiska museet i Stockholm en miljon kronor för insatser inför jubileumsåret 2025 – 250 år av etablerat judiskt liv i Sverige. Medlen ska gå till projektet Synagogan på Själagårdsgatan 19 – grunden för judiskt liv i Sverige med syfte att öka kunskapen om platsens historia, synliggöra det judiska kulturarvet och tillgängliggöra en unik kulturmiljö för allmänheten.

– Trots den långa historiska närvaron i Sverige är kännedomen om den judiska minoriteten låg bland befolkningen. Regeringen ser därför ett behov av insatser för att höja kunskapen om den judiska minoritetens historia och det svensk-judiska kulturarvet i Sverige. Därför är det glädjande att kunna ge Judiska museet den här möjligheten, säger kulturminister på Parisa Liljestrand.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...