Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson talar vid invigningen av Impact innovation

Publicerad

I dag, tisdag den 7 mars, bjuder Energimyndigheten, Formas och Vinnova in till invigning av Impact innovation. Utbildningsminister Mats Persson kommer att hålla ett digitalt inledningsanförande om regeringens syn på forskningens och innovationens roll i arbetet mot hållbar utveckling som grund för global konkurrenskraft och samhällsnytta.

Impact innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet och samlar aktörer som tillsammans ökar takten i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom nya samarbeten och nya arbetssätt sker innovationer som skapar långsiktiga lösningar på globala samhällsutmaningar och stärker Sveriges globala konkurrenskraft.

Följ webbsändningen från invigningen klockan 13.00 via Vinnovas webbplats

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund