Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsministern deltar vid återinvigningen av Bergslagens artilleriregemente

Publicerad

Söndag den 4 december besöker försvarsminister Pål Jonson Kristinehamn för återinvigningen av Bergslagens artilleriregemente (A 9).

Syftet med utökningen av Försvarsmaktens grundorganisation är att omhänderta den beslutade tillväxten av krigsorganisationen och ökad militär närvaro i hela landet. Med krigsorganisationens tillväxt följer även ett ökat behov av artilleriförband för bland annat brigaderna i södra Sverige.

– Utbyggnaden av Försvarsmaktens krigs- och grundorganisation är en signal till omvärlden likväl som till det svenska folket att vi tar omvärldsutvecklingen på allvar. Med ett starkare försvar ökar vår säkerhet och vår avskräckande förmåga, säger försvarsminister Pål Jonson.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...