Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsminister Pål Jonson deltar i Nordefcos försvarsministermöte på Färöarna

Publicerad

Den 29–30 april reser försvarsminister Pål Jonson till Färöarna för att delta i Nordefcos försvarsministermöte som äger rum i Tórshavn.

I samband med försvarsministermötet kommer en ny vision för det nordiska försvarssamarbetet, Nordefco, att signeras och presenteras. Försvarsministrarna kommer också att diskutera säkerhetssituationen i närområdet, det ryska anfallskriget mot Ukraina och Nato.   

Nordic Defence Cooperation (Nordefco) är ett nordiskt försvarssamarbete mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Samarbetet syftar främst till att öka respektive lands försvarsförmåga samt utveckla förmågan att samarbeta och enas kring strategiska, gemensamma försvarsfrågor. Under 2024 är Danmark ordförande i Nordefco.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...