Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Pressinbjudan: Statsministern tar emot Natos generalsekreterare

Publicerad

Den 6–7 juni tar statsminister Ulf Kristersson emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. På programmet står nationaldagsfirande på Skansen, bilaterala överläggningar och besök hos Försvarsmakten.

Plats: Stockholms Amfibieregemente, Berga. Haninge, söder om Stockholm. Med fordon kör väg 73 mot Nynäshamn/Årsta Havsbad.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan till pressträffen för journalister som är utländska medborgare senast 6 juni kl. 14.00, och senast 7 juni kl. 07.00 för journalister som är svenska medborgare via e-post till Christina Grapenfelt, se presskontakt.

Ange namn, personnummer, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med en kopia på din presslegitimation. Ange också passnummer om du inte är svensk medborgare. Obs. begränsat antal platser. Invänta bekräftelse på din anmälan. Ta med legitimation.

Den 6 juni deltar statministern och Natos generalsekreterare vid nationaldagsfirandet på Skansen.

Den 7 juni genomförs bilaterala överläggningar och en förevisning av Försvarsmaktens verksamhet vid Stockholms Amfibieregemente. I anslutning till besöket hos Försvarsmakten sker en pressträff med statsminister Ulf Kristersson och generalsekreterare Jens Stoltenberg. I samband med pressträffen kommer en nyhet att presenteras.

Observera att media inte kommer kunna vara med under Försvarsmaktens förevisning, men att officiella bilder från verksamhetsbesöket kommer göras tillgängliga i anslutning till pressträffen.

Program 7 juni 

10:40-11:00 Anmälan, inpassering och uppsamling vid första parkeringen till höger innan vakten. 
11:30 Pressträff

OBS! Fototillstånd gäller endast på anvisad plats.

Pressträffen kommer inte sändas direkt på regeringens hemsida men spelas in och publiceras i efterhand.

Presskontakt

Christina Grapenfelt
Presskommunikatör
Telefon 08 405 48 44
Mobil 0761 27 81 49
e-post till Christina Grapenfelt
Tom Samuelsson
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Mobil 076-131 82 01
e-post till Tom Samuelsson

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.

Laddar...