Hoppa till huvudinnehåll

Ebba Busch besöker Göteborg

Publicerad

Den 10 april besöker energi- och näringsminister Ebba Busch Göteborg. På agendan står bland annat invigningen av ST1:s nya bioraffinaderi och ett besök på Västsvenska Handelskammaren.

Hos handelskammaren anordnas en diskussion på temat regelförenkling och konkurrenskraft. Deltagarna ska samtala om hur politiken kan underlätta för näringslivet och vad svenska företag ser för behov av förenkling för att fortsatt kunna konkurrera på en global marknad och stärka sin tillväxt.

På plats hos Västsvenska Handelskammaren presenteras en nyhet på näringslivsområdet. Media hälsas välkomna.

Tid: 10:45
Plats: Parkgatan 49, Göteborg. Pressträffen kommer även att gå att se i efterhand på regeringen.se.

Anmälan till pressträffen görs via mail till energi- och näringsministerns pressekreterare och Västsvenska Handelskammarens kommunikationschef, se presskontakt nedan. 

Energi- och näringsministern deltar även i invigningen av ST1s nya bioraffinaderi som kommer öka svenskproducerat biodrivmedel inte bara för vägtransporter, utan också för flyg då raffinaderiet kan producera biobränsle till flygtransporter. Bioraffinaderiet kommer huvudsakligen använda tallolja och frityrolja för att göra biobränslen och beräknas bespara slutanvändarna med 475 000 ton CO2.

Presskontakt

Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö
Annica Berg
Kommunikationschef Västsvenska Handelskammaren
Mobil 0761-22 90 10
e-post till Annica Berg
Laddar...