Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson besöker SciLifeLab

Publicerad

I dag, onsdag den 14 februari, besöker utbildningsminister Mats Persson forskningsinfrastrukturen SciLifeLab i Solna.

Tid:
Plats: SciLifeLab, Tomtebodavägen 23 A i Solna

Praktisk information: Tid för intervju finns, vid intresse kontakta pressekreterare Agnes Eklund.

SciLifeLab är ett nationellt centrum för molekylära biovetenskaper. Forskningsinfrastrukturen erbjuder en teknikplattform med tillhörande expertis som möjliggör banbrytande forskning inom en rad forskningsområden, däribland medicinsk forskning och miljöforskning. I vårändringsbudgeten för 2023 ökade regeringen anslaget till SciLifeLab med 10 miljoner kronor.

Under dagens besök kommer Mats Persson bland annat att få en introduktion om den framgångsrika SciLifeLab-modellen och forskningsinfrastrukturens roll som motor för teknologi och datadriven livsvetenskap i Sverige. På agendan står också samtal kring SciLifeLabs roll för Sverige som ledande forskningsnation samt besök i laboratorierna.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund
Laddar...