Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Analys- och utvärderingsmyndigheterna ses över

Publicerad

Regeringen har beslutat om tilläggsdirektiv till Utredningen om mindre myndigheters uppgifter och organisering. Utredningen ska även göra en översyn av analys- och utvärderingsmyndigheterna i syfte att genom sammanslagningar förbättra verksamheten utan att statens utgifter för analys och utvärdering ökar.

– Analyser och utvärderingar är viktiga för regeringen. Det finns ett antal myndigheter som har detta som sin huvudsakliga verksamhet men många av dem är små. Sammantaget täcker de heller inte in alla politikområden, säger civilminister Erik Slottner.

Utredningen får därför ett utökat uppdrag och ska bland annat lämna förslag till organisations- och strukturförändringar som medför att regeringens behov av analys och utvärdering tillgodoses utan att statens kostnader ökar. Universitet och högskolor undantas från översynen.

Utredningstiden ligger fast. Uppdraget ska redovisas senast den 15 december 2024.

Presskontakt

Erika Svanström
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-648 65 48
e-post till Erika Svanström
Laddar...