Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Yrkesutbildning i fokus när Mats Persson besöker Växjö

Publicerad

I dag, måndag den 6 november, besöker utbildningsminister Mats Persson utbildnings- och forskningscentret Epic som är inriktat på teknikutbildningar och NBI/Handelsakademin i Växjö.

Det råder en stor efterfrågan på kvalificerad yrkesutbildad arbetskraft. Regeringen har därför föreslagit stora satsningar på yrkesutbildning i hela landet. Under dagen kommer ministern att besöka några av de yrkesutbildningar som erbjuds i Växjö.

Mats Persson ska besöka Epic som är ett utbildnings- och forskningscenter. Syftet med verksamheten, som drivs av regionens teknikföretag, i nära samverkan med Linnéuniversitetet och Växjö kommun, är att trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen för industrins framtida behov och öka intresset för teknikutbildningar och tekniska yrken. Ministern ska även besöka NBI handelsakademin som bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom bland annat inköp och logistik.

Program

13.15 Besöker Epic

15.00 Besöker NBI handelsakademin

Tid för intervju finns, vid intresse kontakta pressekreterare Agnes Eklund.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund