Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson deltar då armén firar 500 år

Publicerad

På lördag den 27 maj firar den svenska armén 500 år med ett evenemang för allmänheten på Gärdet i Stockholm. Försvarsminister Pål Jonson kommer under eftermiddagen att öppningstala i ett publikt seminarium med rubriken Tillsammans försvarar vi Sverige.

På Gärdet i Stockholm, där den svenska armén övat nästan lika länge som armén existerat, samlas bland annat samtliga arméförband, frivilligorganisationer och försvarsindustri för att fira svenska arméns 500-årsjubileum.

Med start kl. 10.00 så visas karoliner, husarer, artilleri, moderna stridsfordon, stridsövningar, fallskärmshopp och arméflyg upp.

Försvarsminister Pål Jonson kommer att inleda ett seminarium som arrangeras av Allmänna försvarsföreningen med att hålla ett tal om arméns betydelse i dåtid, nutid och framtid där även Rysslands krig i Ukraina och det kommande inträdet i Nato berörs.

Seminarium: Tillsammans försvarar vi Sverige

Tid: 15.30 
Plats: Mässtältet

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...