Andreas Carlson deltar på ITF Summit 2023

Publicerad

Den 25 maj deltar infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson på årets möte med International Transport Forum (ITF) i Leipzig.

På mötet i Tyskland ska deltagarna bland annat diskutera hur transporter kan möjliggöra ekonomisk tillväxt och driva på miljömässig och social hållbarhet.

Andreas Carlson deltar i två ministermöten, varav ett behandlar processuella frågor för ITF och det andra är en diskussion om grön omställning för transportsektorn. Andreas Carlson deltar även i en paneldiskussion med fokus på klimatanpassningsåtgärder och grön omställning av transportsektorn, där ministern kommer lyfta elektrifiering som prioriterad för Sverige.

Andreas Carlson har även bilaterala möten med Världsbankens transportdirektör Nicolas Peltier-Thiberge och Ukrainas vice minister för samhällen, territorier och utveckling av infrastruktur Serhiy Derkach.

Presskontakt

Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
e-post till Ebba Gustavsson

Bakgrund

ITF har 64 medlemsländer som träffas i maj varje år för att tillsammans med företag och intresseorganisationer diskutera transportrelaterade frågor.