Hoppa till huvudinnehåll

Svenska och finländska ministrar bjuder in till gemensamma verksamhetsbesök

Publicerad

Under eftermiddagen den 16 september kommer svenska och finländska ministrar tillsammans att göra ett antal verksamhetsbesök. Media är välkomna att delta på plats vid besöken. Kontakta respektive presskontakt för mer information, se nedan. Notera att listan kan komma att förändras.

Studiebesök vid yrkeshögskola för byggnadsingenjörer

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och Finlands arbetsminister Arto Satonen besöker yrkeshögskolan Nackademin för att diskutera utbildning, bland annat med blivande byggnadsingenjörer för ett hållbart byggande.

Kontakt:
Alexandra Örenmark 076-117 29 48 e-post till Alexandra Örenmark
Christoffer Heimbrand 076-112 11 47 e-post till Christoffer Heimbrand


Studiebesök vid Södersjukhusets akutmottagning för våldtagna

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen besöker akutmottagningen för våldtagna.

Kontakt:
Emelie Franzén 076-771 09 51 e-post till Emelie Franzén


Studiebesök till Nacka kommun

Civilminister Erik Slottner och Finlands kommun- och regionminister Anna-Kaisa Ikonen besöker Nacka kommun för att höra om deras arbete med att stärka digitaliseringen av kommunens verksamhet genom att bland annat att utveckla medborgarnära digitala tjänster för att förenkla för medborgarna.

Kontakt:
Samuel Dalevi 076-133 51 18 e-post till Samuel Dalevi


Signering av två avsiktsförklaringar

Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och Finlands kommunikations- och inrikesminister Lulu Ranne samt näringsminister Wille Rydman
signerar avsiktsförklaringar om försörjningsberedskap och skydd av civilbefolkning.

Kontakt:
Petter Hagman 076-313 63 13 e-post till Petter Hagman


Brandstationsbesök med CBRNE-tema

Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin, försvarsminister Pål Jonson och Finlands försvarsminister Antti Häkkänen samt Antti Salminen, statssekreterare till kommunikations- och inrikesminister Lulu Ranne
besöker Järfälla brandstation för uppvisningar av svensk förmåga att hantera kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva varor.

Kontakt:
Petter Hagman 076-313 63 13 e-post till Petter Hagman
Adam Schelin 076-140 43 17 e-post till Adam Schelin


Studiebesök vid Baltic Sea Science Center och provåkning av Candelas elektriska båt

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari och Finlands miljö- och klimatminister Kai Mykkänen provåker Candelas elektriska båt i Stockholms skärgård och besöker sedan Baltic Sea Science Center på Skansen.

Kontakt:
Niki Westerberg 070-250 59 40 e-post till Niki Westerberg


Studiebesök vid Stockholm Exergi Värtaverket

Landsbygdsminister Peter Kullgren och Finlands jord- och skogsbruksminister Sari Essayah besöker Värtaverkets biokraftvärmeverk med den planerade bio-CCS-anläggningen för koldioxidinfångning.

Kontakt:
Mattias Svensson 076-110 51 67 e-post till Mattias Svensson
Sabina Jansson Bernhardsson 073-029 10 12 e-post till Sabina Jansson Bernhardsson


Studiebesök vid Stockholms hamnar

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, justitieminister Gunnar Strömmer, migrationsminister Maria Malmer Stenergard, finansminister Elisabeth Svantesson, finansmarknadsminister Niklas Wykman och Finlands kommunikations- och inrikesminister Lulu Ranne, justitieminister Leena Meri samt finansminister Riikka Purra besöker Stockholms hamnar i Värtahamnen för att diskutera beredskap inom infrastrukturområdet, gränsöverskridande brottslighet och gränssäkerhet.

Kontakt:
Ebba Gustavsson 076-127 04 88 e-post till Ebba Gustavsson
Erica Wide 076-149 67 87 e-post till Erica Wide
Richard Wahlström 076-534 25 23 e-post till Richard Wahlström
Klara Söderberg 076-108 90 82 e-post till Klara Söderberg
Victoria Ericsson 076-137 89 04 e-post till Victoria Ericsson


Studiebesök vid familjecentral i Rinkeby

Socialminister Jakob Forssmed, sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och Finlands social- och hälsovårdsminister Kaisa Juuso samt idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist besöker en familjecentral i Rinkeby för att diskutera jämlik hälsa.

Kontakt:
Simon Hoff 076-127 76 97 e-post till Simon Hoff
Joel Apelthun 076-127 93 94 e-post till Joel Apelthun


Studiebesök vid Försäkringskassan

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen besöker Försäkringskassans huvudkontor för att bland annat diskutera bidragsbrott och felaktiga utbetalningar.

Kontakt:
Sebastian Tham 076-134 67 22 e-post till Sebastian Tham


Panelsamtal med EU-kommissionens Stockholmskontor

Den svenska EU-ministern och Finlands Europa- och ägarstyrningsminister Joakim Strand deltar i ett panelsamtal om det svensk-finska samarbetet i EU vid Lilla Studion i Kulturhuset. Vid seminariet kommer en nyhet presenteras.

Kontakt:
Linn Laurin 076-133 67 90 e-post till Linn Laurin


Skolbesök i Rinkeby

Kulturminister Parisa Liljestrand, skolminister Lotta Edholm och Finlands undervisningsminister Anders Adlercreutz besöker en skola i Rinkeby som deltar i en nationell läsutmaning.

Kontakt:
Sara E. Persson 076-112 78 19 e-post till Sara E. Persson
Ellen Kult 076-140 15 28 e-post till Ellen Kult


Seminarium vid Kungl. Vetenskapsakademien och besök vid Kungl. Biblioteket

Utbildningsminister Mats Persson och Finlands forsknings- och kulturminister Sari Multala deltar i ett seminarium vid Kungl. Vetenskapsakademien på temat excellens. De besöker även Kungl. Biblioteket i Humlegården för att diskutera KB-labb som är en nationell infrastruktur för forskning och artificiell intelligens.

Kontakt:
Agnes Eklund 076-142 63 78 e-post till Agnes Eklund


Panelsamtal om stödet till Ukraina

Utrikesminister Tobias Billström och Finlands utrikesminister Elina Valtonen deltar i ett panelsamtal i Arvfurstens palats om stödet till Ukraina och Ukrainas euroatlantiska integration.

Kontakt:
Anna Erhardt 076-130 85 34 e-post till Anna Erhardt


Fältbesök hos Operation Aid

Utrikesminister Tobias Billström och Finlands utrikesminister Elina Valtonen tar emot hjälporganisationen Operation Aid vid ett urbant fältbesök på Utrikesdepartementet vid Gustaf Adolfs torg för en uppvisning av organisationens verksamhet, inklusive en ambulans som varit vid fronten i Ukraina.

Kontakt:
Anna Erhardt 076-130 85 34 e-post till Anna Erhardt


Seminarium om stöd till svenska och finska scale-ups

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell och Finlands utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio bjuder in till ett seminarium vid Epicenter om hur länderna kan samarbeta för att skapa bättre förutsättningar för finansiering och internationalisering av scaleups med deltagande av företag, investerare och andra intressenter.

Kontakt:
Victoria Holmqvist 076-142 29 39 e-post till Victoria Holmqvist


 

Laddar...