Hoppa till huvudinnehåll

Filippinerna

Sverige och Filippinerna har haft diplomatiska förbindelser sedan 1947.

Handel och investeringar utgör tyngdpunkten i relationen. Det bilaterala utvecklingssamarbetet avvecklades 2010, dock ges visst stöd via det regionala utvecklingssamarbetet samt humanitärt stöd.

Omkring 6 000 filippinier är bosatta i Sverige och ca 1 000 svenskar bor i Filippinerna. Sveriges ambassad i Manila återöppnades den 8 november 2016 efter att varit stängd sedan 2008.

Sveriges export till Filippinerna uppgick till ca 1,7 miljarder kronor 2021. Exporten består huvudsakligen av verkstadsprodukter, telekomutrustning, motorfordon, papper och pappersmassa samt läkemedel. Importen till Sverige från Filippinerna är blygsam på drygt 0,7 miljarder kronor 2021 och består till stor del av elektroniska komponenter, kontorsmaskiner, skor och sportartiklar.

Det finns idag ett fyrtiotal svenska bolag verksamma i Filippinerna. Svenska investeringar i Filippinerna är relativt begränsade, men några svenska företag har valt att flytta ut en del av sin administration och tjänsteproduktion från Sverige till Filippinerna. En nordisk handelskammare öppnades i Manila i december 2012. Business Sweden öppnade ett kontor i Manila i september 2017

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Filippinerna

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 25 träffar.

Laddar...