Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet

Förlängd tid för uppdraget att inrätta regionala center mot arbetslivskriminalitet och om varaktig myndighetssamverkan Diarienummer: A2023/01693

Publicerad

Regeringen gav den 24 februari 2022 Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan, Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket, Polismyndigheten, Skatteverket och Åklagarmyndigheten i uppdrag att inrätta regionala center mot arbetslivskriminalitet och om varaktig myndighetssamverkan (A2022/00333). Uppdragstiden förlängs till och med den 31 december 2024.

Ladda ner:

Myndigheterna ska under samma tid fortsätta att bedriva arbetet mot arbetslivskriminalitet vid de regionala center som har inrättats, utifrån respektive myndighets kompetensområde. Regeringens uppdrag gäller i övrigt oförändrat i tillämpliga delar. Regeringen avser att senast under tredje kvartalet 2024 återkomma med ett förnyat uppdrag. Delegationen mot arbetslivskriminalitet (A 2021:04) ska, i enlighet med sina direktiv, redovisa en uppföljning och analys av myndigheters samverkan senast den 23 februari 2024, dir. 2021:74. Det förnyade uppdraget ska bland annat beakta förslagen i delbetänkandet och innebära ett effektivare genomförande av regeringens prioriteringar, bland annat att arbetet ska slå hårdare mot den kriminella ekonomin, organiserad brottslighet i företagsmiljö och människoexploatering genom arbete.

Uppdraget ska redovisas av Arbetsmiljöverket i samband med årsredovis­ningen för 2024 i en särskild årsrapport till Regeringskansliet (Arbetsmark­nadsdepartementet). 

Laddar...