Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Erik Slottner deltar i ministermöte i Köpenhamn om EU:s digitaliseringspolitik

Publicerad

Fredagen den 27 september träffar civilminister Erik Slottner europeiska ministerkollegor i det informella samarbetet D9+. På agendan står bland annat att diskussioner kring åtgärder som kan bidra till att stärka EU:s konkurrenskraft och motståndskraft inom den digitala sektorn.

Vid mötet i Köpenhamn kommer ministrarna även att samtala om hur digitala tekniker och system kan utvecklas med ett större fokus på hållbarhet, samt vad kommissionen bör fokusera på under mandatperioden för att främja digital utveckling inom unionen 

Ett annat diskussionsämne är den digitala identitetsplånboken som ska utfärdas i medlemsstaterna, med fokus på hur den kan bidra till att förenkla för medborgarna och minska de administrativa bördorna för företag. 

För intervjuförfrågningar eller mer information om mötet kontakta pressekreterare Samuel Dalevi.

Presskontakt

Samuel Dalevi
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 51 18
e-post till Samuel Dalevi

Om D9+

D9+ är en informell grupp som bildades på initiativ av Sveriges regering hösten 2016. D9+ är en plattform för samarbete mellan länderna för digital policyutveckling på EU-nivå och för dialog med näringslivet. D9+ består av EU:s tolv föregångsländer inom digitalisering – Sverige, Danmark, Finland, Estland, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Irland, Polen, Portugal, Spanien och Tjeckien.

Laddar...