Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Äldre och socialförsäkringsminister Anna Tenje genomför verksamhetsbesök med Danmarks äldreminister Mette Kierkgaard

Publicerad

Tisdagen den 10 september genomför äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje ett besök på ett särskilt boende i Sollentuna tillsammans med Danmarks äldreminister Mette Kierkgaard. Vid verksamhetsbesöket kommer flera viktiga områden inom äldreomsorgen att diskuteras, bland annat kompetensförsörjning, användning av välfärdsteknik, förebyggande av demenssjukdomar samt åtgärder för att stärka det civila försvaret inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården.

– Jag ser fram emot att träffa Mette Kierkgaard igen och tillsammans få möjlighet att fortsätta diskutera och dela erfarenheter inom äldreomsorgen. Sverige och Danmark har liknande situationer där befolkningen lever allt längre vilket är positivt men det medför också ökade krav på äldreomsorgen, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje besökte i våras Köpenhamn, då studiebesök bland annat genomfördes vid lärarlägenheter i Köpenhamns kommun, på Äldresaken – en intresseorganisation för pensionärer,  på Slottet – ett profilerat äldreboende, och på nationellt kunskapscentrum för demens på Rigshospitalet.

Presskontakt

Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham
Laddar...