Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström besöker Nigeria och Ghana med sina nordiska kollegor

Publicerad

Den 12–14 augusti 2024 reser utrikesminister Tobias Billström till Nigeria och Ghana tillsammans med de nordiska utrikesministrarna inom ramen för Sveriges ordförandeskap i N5 – det informella utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetsformatet mellan de nordiska länderna. Ministrarna kommer bland annat att diskutera global säkerhet, multilateralt samarbete och ökad handel och investeringar.

– De nordiska länderna delar långvariga, historiska och kulturella band och samarbetar inom en rad områden, inklusive inom utrikes- och säkerhetspolitik. Nigeria och Ghana är stabila demokratier, viktiga handelspartner, nyckelspelare inom säkerhet i Afrika och står upp för en regelbaserad världsordning. Denna resa utgör ett värdefullt tillfälle att fördjupa samarbetet mellan våra länder, bilateralt såväl som i multilaterala sammanhang, säger utrikesminister Tobias Billström.

På dagordningen står även regional säkerhet, reformering av de multilaterala institutionerna samt klimat och grön omställning. Den 15 augusti reser utrikesministern till Lagos med den svenska delegationen i syfte att diskutera möjligheter för fördjupat samarbete mellan Sverige och Nigeria inom handel, innovation och digitalisering.

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...