Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström besöker Finland för deltagande i Östersjöstaternas råds utrikesministermöte och Kultaranta Talks

Publicerad

Den 13–14 juni besöker utrikesminister Tobias Billström Finland för att delta i Östersjöstaternas råds utrikesministermöte i Borgå på inbjudan av Finlands utrikesminister Elina Valtonen, som för närvarande är ordförande i rådet.

– Samarbete mellan samtliga tio likasinnade Östersjöländer har blivit allt viktigare för att stärka våra samhällens motståndskraft mot hybridhot och annan antagonistisk påverkan, säger utrikesminister Billström.

Under mötet kommer utrikesministrarna bland annat att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor i Östersjöregionen samt regionalt samarbete. 

Under besöket kommer Billström den 13 juni även att delta i det utrikes- och säkerhetspolitiska evenemanget Kultaranta Talks (Gullrandadiskussionerna) på inbjudan av Finlands president Alexander Stubb.

Om Östersjöstaternas råd

Östersjöstaternas råd bildades 1992 och består av tio medlemsstater samt EU och leds av medlemsstaternas utrikesministrar. Rådet har en bred verksamhet inom Östersjöregionen och arbetar bland annat med civil krishantering, vetenskapligt samarbete och grön omställning.

Om Kultaranta Talks (Gullrandadiskussionerna)

Finlands president Alexander Stubb står den 13 – 14 juni värd för det utrikes- och säkerhetspolitiska forumet Gullrandadiskussionerna. Tema för årets diskussioner är Finland och Europa i en värld av förändring. Evenemanget inleds med en internationell dag.

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...