Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Justitieminister Gunnar Strömmer besöker Brottsoffermyndigheten och polisutbildningen i Umeå

Publicerad

Onsdag den 10 april besöker justitieminister Gunnar Strömmer Umeå. Under besöket kommer justitieministern bland annat att besöka Brottsoffermyndigheten, Centrum mot våld samt polisutbildningen vid Umeå universitet.

På agendan för besöket står bland annat kommuners brottsförebyggande arbete, inte minst förebyggande arbete för att bekämpa mäns våld mot kvinnor och för att bryta rekryteringen av barn och unga till kriminella nätverk. Sedan 1 juli 2023 har kommunerna ett lagstadgat ansvar för att arbeta brottsförebyggande. Regeringen har även nyligen beslutat om en ny brottsförebyggande strategi, Barriärer mot brott.

Under besöket kommer justitieministern att besöka Brottsoffermyndigheten, Centrum mot våld samt polisutbildningen vid Umeå universitet. Justitieministern kommer dessutom att hålla ett anförande under Brottsförebyggande rådets (Brå) konferens Råd för framtiden.

I samband med besöket i Umeå finns tid avsatt för media. För intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare.

Presskontakt

Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide

Barriärer mot brott – en brottsförebyggande strategi

För att motverka brottsligheten och öka tryggheten behöver satsningar på rättsväsendet och straffrättsliga åtgärder kombineras med ett effektivt och proaktivt brottsförebyggande arbete. Regeringen har därför presenterat en nationell strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Syftet är bland annat att förebygga att barn och unga involveras i kriminella nätverk och annan brottslighet.

Laddar...