Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

18 miljoner mer till arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Publicerad

Regeringen ökar stödet till bland annat kommuner och regioner i arbetet mot mäns våld mot kvinnor, annat våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Länsstyrelserna ges ett tillskott med 18 miljoner kronor att fördela i utvecklingsmedel. Totalt får länsstyrelserna 46 miljoner kronor att fördela under 2024. Tillskottet syftar till att förstärka det regionala och kommunala arbetet inom det sjätte jämställdhetspolitiska delmålet att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

- Den senaste tidens allvarliga händelser där flera kvinnor har dödats genom våld i nära relation på kort tid visar på behovet av att ta ytterligare krafttag mot mäns våld mot kvinnor. Vi kan inte bara stillasittande se på och se sådana här saker hända. Regeringens linje är tydlig: Mäns våld mot kvinnor ska bekämpas med samma kraft som vi bekämpar gängkriminaliteten, säger jämställdhetsminister Paulina Brandberg.  

Genom ändringen tilldelas länsstyrelserna 46 miljoner kronor för 2024 för utvecklingsarbete och samarbete mellan myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhälle för arbete mot mäns våld mot kvinnor, inklusive kommunernas regionkoordinatorer mot prostitution och människohandel. 

Presskontakt

Emelie Franzén
Pressassistent hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
Telefon 08-405 10 00
Mobil 076-771 09 51
e-post till Emelie Franzén
Laddar...