Hoppa till huvudinnehåll

Pressinbjudan: Välfärdsteknik, trygghet och bättre omsorg i fokus när Tenje och Slottner besöker Strängnäs

Publicerad

Tisdagen den 6 februari besöker äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje och civilminister Erik Slottner Strängnäs. De kommer besöka Kristinagården som är ett särskilt boende i Strängnäs där kommunen har infört digitala trygghetslarm. Under besöket på Kristinagården kommer ministrarna att träffa boende och personal för att höra om den nya tekniken.

Tid:
Plats: Kristinagården, Sörgärdsgatan 10, Strängnäs

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast tisdagen den 6 februari klockan 09.00 via e-post till Jonas Fiskaare, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats.

Den 1 mars i år träder en ny lag i kraft i socialtjänstlagen som förtydligar möjligheten att använda digital teknik när insatser ges vid hemtjänst eller boende i särskilda boendeformer för äldre. Digital välfärdsteknik kan öka trygghet, delaktighet och självständighet för äldre och samtidigt komplettera medarbetarnas viktiga arbete och möjliggöra att deras kompetens tas tillvara på ett bättre sätt. Exempel på digital teknik är trygghetslarm med gps-funktion och kamera för tillsyn i bostaden.

Media är välkomna att delta under den första delen av besöket på Kristinagården.

Presskontakt

Jonas Fiskaare
Presskommunikatör
Telefon 08-405 42 83
Mobil 076-128 57 35
e-post till Jonas Fiskaare
Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham
Erika Svanström
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-648 65 48
e-post till Erika Svanström
Laddar...