Pressmeddelande från Socialdepartementet

Pensionsgruppen utvidgas till att omfatta riksdagens samtliga partier

Publicerad

Regeringen har beslutat att pensionsgruppen utvidgas. Beslutet innebär att riksdagens samtliga partier nu ingår i pensionsgruppen.

– Pensionsgruppen har funnits i snart 30 år, det innebär att beslutet i sig är historiskt. Beslutet innebär att samtliga partier i riksdagen ställer sig bakom de principer, överenskommelser och beslut som pensionsgruppens arbete vilar på och att samtliga partier är villiga att ta ett långsiktigt ansvar för Sveriges pensioner. Jag är angelägen om att gruppens arbete startar så snart som möjligt. Vi har många viktiga frågor att ta tag i för att fortsätta att utveckla pensionssystemet, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Presskontakt

Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham