Hoppa till huvudinnehåll
Artikel från Statsrådsberedningen

Konkurrenskraft och grön omställning i fokus när statsministern tog emot Petteri Orpo och Ursula von der Leyen

Publicerad

Fredag den 19 januari tog statsminister Ulf Kristersson emot Finlands statsminister Petteri Orpo och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Stockholm. Temat för besöket var aktuella frågor i EU, stödet till Ukraina, konkurrenskraft och grön omställning.

 • Statsminister Ulf Kristersson, Finlands statsminister Petteri Orpo och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Stockholm.

  Statsminister Ulf Kristersson, Finlands statsminister Petteri Orpo och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Stockholm.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Besök på Stora Enos i Nacka.

  – Det är viktigt att EU-lagstiftningen utformas på ett sådant sätt att skogens potential tillvaratas, säger statsminister Ulf Kristersson.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • På Stora Enos innovationscenter för biomaterial i Nacka träffade ledarna representanter för svensk och finsk skogsindustri.

  På Stora Ensos innovationscenter för biomaterial i Nacka träffade ledarna representanter för svensk och finsk skogsindustri.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

– Skogsindustrin har en stor betydelse för Sverige och Finland. Skogen fyller en viktig funktion för att minska utsläppen och bidrar till EU:s konkurrenskraft. Det är viktigt att EU-lagstiftningen utformas på ett sådant sätt att skogens potential tillvaratas, säger statsminister Ulf Kristersson.

Besöket under fredagen inleddes på Stora Ensos innovationscenter för biomaterial i Nacka där ledarna träffade representanter för svensk och finsk skogsindustri.

Ledarna höll en gemensam pressträff under eftermiddagen, där statsministern bland annat underströk vikten av att lagarna som reglerar skogsbruket i EU utformas på ett sätt som stöttar EU:s konkurrenskraft och den gröna omställningen.

Genväg

Ta del av den gemensamma pressträffen som hölls under besöket.

Laddar...