Hoppa till huvudinnehåll
Artikel från Utrikesdepartementet

Tobias Billström på ministermöte om Gaza

Publicerad

Den 15 december besökte utrikesminister Tobias Billström Oslo för ett möte om Gaza. Syftet var att diskutera situationen i Israel och Palestina, det extremt svåra humanitära läget i Gaza samt förnyade ansträngningar för en förhandlad tvåstatslösning. Värd för mötet var Norges utrikesminister Espen Barth Eide.

 • Gruppbild på utrikesministrarna från Norden, Saudiarabien, Jordanien, Palestina, Qatar, Turkiet, Nederländerna, Belgien och Luxemburg, samt generalsekreteraren för Islamiska samarbetsorganisationen.

  Utrikesministrarna från Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna på plats i Oslo.

  Foto: Killian Munch, Norges utrikesdepartement

 • Utrikesminister Tobias Billström skakar hand med Norges utrikesminister Espen Barth Eide.

  Utrikesminister Tobias Billström och Norges utrikesminister Espen Barth Eide.

  Foto: Killian Munch, Norges utrikesdepartement

 • Ministrar runt ett mötesbord i Oslo.

  Utrikesministrarna från Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna på plats i Oslo.

  Foto: Killian Munch, Norges utrikesdepartement

– Vi diskuterade den humanitära situationen, utsikterna för en humanitär vapenvila och vägen mot en förhandlad tvåstatslösning där både Israel och Palestina kan leva sida vid sida i fred och säkerhet. Jag vill rikta ett stort tack till Faisal bin Farhan Al Saud och Espen Barth Eide för detta initiativ, säger utrikesminister Tobias Billström.

På mötet i Oslo deltog utrikesministrarna från Norden, Saudiarabien, Jordanien, Palestina, Qatar, Turkiet, Nederländerna, Belgien och Luxemburg, samt generalsekreteraren för Islamiska samarbetsorganisationen (Organisation of Islamic Cooperation, OIC).

Laddar...