Hoppa till huvudinnehåll

Libyen

Sveriges förbindelser med Libyen går tillbaka till 1741, då ett freds-, handels- och sjöfartstraktat ingicks mellan länderna. Diplomatiska förbindelser etablerades i mitten av 1970-talet. Sveriges ambassad i Tunis ansvarar för Sveriges förbindelser med Libyen. Libyen har en ambassad i Stockholm.

Libyen har under de senaste åren befunnit sig i olika grader av konflikt och den humanitära situationen är allvarlig. Genom FN och EU verkar Sverige till stöd för en inkluderande politisk lösning i full respekt för folkrätten och Libyens suveränitet, territoriella integritet och nationella enighet.

Svensk export till Libyen består främst av verkstadsprodukter. Importen till Sverige från Libyen består till största del av råvaror och bränsleprodukter. För uppdaterad handelsstatistik hänvisas till Kommerskollegium.

Utvecklingssamarbete med Libyen genomförs inom ramen för Sveriges regionala utvecklingsstrategi för Mellanöstern och Nordafrika. Det regionala stödet syftar till att främja stärkt demokrati och ökad respekt för mänskliga rättigheter samt en hållbar utveckling som förbättrar förutsättningarna för fred, stabilitet och frihet i regionen.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Libyen

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 13 träffar.

Laddar...